Fashion

FASHION: Capsule Collectie

Ik ben gek op kindermode. Mijn hart maakt altijd een klein sprongetje als de nieuwe collecties online komen. Ik zal binnenkort ook mijn favoriete kindermerken met jullie delen maar deze blog gaan we het hebben over het samenstellen van een capsule collectie.

Normaal gesproken koop ik altijd ontzettend veel kleding voor de kinderen. Vooral voor de jongste want Nouri heeft nog niet echt een eigen mening over wat hij aan wilt dus dat maakt het voor mij erg makkelijk. De oudste twee bepalen voornamelijk zelf wat ze dragen en daarbij heb ik niet meer zoveel in te brengen.
Tegenwoordig verschijnen de collecties voor de zomer en winter al heel vroeg en moet je er ook nog eens snel bij zijn om juist die items waar je je oog op hebt laten vallen, te scoren.

Dit seizoen heb ik besloten het anders te doen. Ik wil dit seizoen gaan werken met een capsule collectie.

Wat is een capsule collectie?

Een capsule collectie is een beperkte collectie van een aantal kledingstukken en accessoires die goed met elkaar te combineren zijn.  Iedereen kan voor zichzelf uiteraard bepalen hoeveel items je dan in zo’n collectie opneemt. Nu met het oog van de zomer zitten er bij ons in de collectie iets meer items omdat je het natuurlijk nooit weet met de zomers hier in Nederland.

Mijn eerste opdracht was om alle items die de kleine man niet meer past of waar ik op uitgekeken was te koop te zetten. Op Facebook zijn er verschillende verkoopgroepen voor kinderkleding waar je vooral de merkkleding nog heel goed kan doorverkopen. Het geld wat ik hier dan mee ‘verdien’ gebruik ik weer om nieuwe items te kopen voor de collectie.

Ik heb ervoor gekozen om max. 30 items in de capsule collectie op te nemen. Ik ga eerst door alle items in zijn kast van vorig jaar die nog passen om te bepalen hoeveel items er nog bijgekocht mogen worden.

Ik vul dit dan aan met mijn favoriete merken maar ook met items van de grotere winkelketens als Zara, Next-direct etc.

De samenstelling van de collectie zal bestaan uit:

 • 5 shorts
 • 3 broeken/leggings/sweatpants
 • 1 jeans
 • 2 zwembroeken
 • 4 sweaters
 • 2 vestjes
 • 8 t-shirts
 • 1 spijkerjasje
 • 1 zomerjasje
 • 1 paar sandalen
 • 2 paar sneakers

Ik mag wanneer ik de collectie compleet heb van mezelf 3 maanden lang geen nieuwe items meer kopen om deze collectie aan te vullen.

Ik wil de collectie uiterlijk 1 april compleet hebben en zal dat dan uiteraard de collectie met jullie delen.

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Comments (1)

 • FASHION: Het leed dat Instagram heet... - Boost your kids says:

  […] Charelle heeft hier eerder een blog over geschreven. Hebben jullie dit artikel al gelezen? Zij heeft ervoor gekozen om een capsule collectie aan te schaffen voor haar zoontje Nouri. https://boostyourkids.nl/2019/01/28/fashion-capsule-collectie/ […]

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *