a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Havermoutmuffins met blauwe bessen en appelmoes

Na een lekkere luie hangvakantie met gelukkig een paar dagen mooi weer, is het weer mooi geweest. Tijd om weer naar school te gaan en dus weer tijd om wat lekkere snacks te maken voor de aankomende schoolweek. In de vakantie is er uiteraard net weer iets meer gesnoept dan normaal dus tijd voor gezonde snacks om mee te nemen naar school.

Ik had nog geen boodschappen gedaan dus stond even in de koelkast en de voorraadkast te koekeloeren wat we nog in huis hadden en wat ik daarmee kon maken.

Ik heb altijd een hoop bakspulletjes op voorraad dus het werden havermoutmuffins met blauwe bessen en 100% fruit appelmoes. Deze kuipjes had ik nog staan van de huishoudbeurs.

Verwarm de oven voor op 180 gr en ik gebruik eigenlijk altijd zo’n cupcakeblik om de vormpjes in te plaatsen.

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • 200 ml amandelmelk
  • 200 gr speltmeel
  • 150 gr havermout
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 100 gr 100% fruit appelmoes (met stukjes)
  • 100 gr blauwe bessen
  • 12 papieren cupcakevormpjes.

Bereidingswijze:

  • Voeg alle ingredienten bij elkaar behalve de blauwe bessen.
  • Roer dit even goed door totdat het een lekker beslag is en voeg de blauwe bessen toe en verdeel ze door het beslag.
  • Verdeel het beslag met een ijsschep over de vormpjes en dan kunnen de muffins 30 minuten de oven in.

Heerlijk om mee te nemen als tussendoortje naar school of voor de lunch erbij.

We vinden het heel leuk als jullie onze recepten maken. Tag je ons in je creatie?

Post a Comment