Ontbijt

RECEPT: Kikkerpannenkoeken

Elke ouder herkent vast wel de strijd met het eten! Elke dag weer de zorg over het feit of je kind wel voldoende groente binnen krijgt. Hier zijn we momenteel in de fase dat alle groente er op subtiele manier tussenuit gevist wordt en vervolgens op de grond beland. Ik ben op zoek gegaan naar handige, lekkere en vooral gezonde tips om toch de benodigde groente naar binnen te krijgen. Één van de tips die ik kreeg zijn: Kikkerpannenkoeken!

Ingrediënten voor de pannenkoeken:

 • 1 ei
 • 250 ml melk
 • 125 gram speltbloem
 • Een flinke hand spinazie
 • Kwark
 • Diepvriesfruit

Met deze hoeveelheid maak je ongeveer 9 kleine pannenkoeken. De speltbloem kan je uiteraard ook gewoon vervangen voor gewone bloem.

Bereidingswijze:

 • Bak de spinazie in een pan.
 • Mix ondertussen de melk, bloem en het ei goed door elkaar.
 • Zodra de spinazie gebakken is, laat deze dan goed uitlekken.
 • Maal de spinazie in een keukenmachine goed fijn en roer het door het beslag.
 • Verhit een koekenpan met een klein beetje boter en schep het beslag in de pan.
 • Zodra het beslag aan de bovenkant is gestold, draai je de pannenkoek om en wacht je tot hij volledig gaar is.
 • Ontdooi ondertussen het diepvriesfruit kort in de magnetron.
 • Stapel de pannenkoeken op en maak het af met een schep kwark en het warme diepvriesfruit.

De kinderen kunnen volop genieten van de pannenkoeken en ze hebben weer wat extra groente binnen! Eet smakelijk!!

Variatietips:

Je kunt deze pannenkoeken eigenlijk met alle soorten groenten maken! Denk hierbij aan pompoen, broccoli etc. Ook voor de topping kun je alle kanten op. Voor nu heb ik gekozen voor kwark, maar dit kan uiteraard ook met zoet beleg of laat nog lekker wat kaas over de pannenkoek smelten voordat je hem uit de pan haalt!

Daphne
Daphne

Hi, ik ben Daphne (28), de trotse moeder van Gijs (1). Samen met mijn vriend en ons zoontje woon ik in de omgeving van Amsterdam. Naast het fulltime moeder zijn, ben ik werkzaam als maatschappelijk werkster. Ik ben een echt familiemens en geniet dan ook ontzettend van lekker erop uit samen met mijn gezin. Schrijven heb ik altijd heel erg leuk gevonden en sinds ik moeder ben is dit alleen nog maar meer geworden, want tsja inspiratie genoeg met een heerlijke eigenwijze dreumes! Voor nog meer leuks volg mij op instagram via @mama.van.gijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *