Diner

RECEPT: Flatbread met kipballetjes en tzatziki

Oeh ik maakte weer een heerlijk uitprobeersel van de week. Super gezond en leuk om te maken. Ik maakte flatbread met kipgehaktballetjes en een heerlijk sausje. Een soort gezondere versie van fast food. Ik probeer mijn kinderen altijd met zoveel mogelijk verschillende smaken kennis te laten maken en dit is denk ik voor veel kinderen een lekker hapje. Uiteraard hoef je niet alles op het broodje toe te voegen maar kan dit naar de wens van het kind.

We maken eigenlijk 3 onderdelen, de kipballetjes, het flatbread en tzatziki. Hieronder een overzichtje met alle ingredienten per onderdeel.

KIPBALLETJES

Ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 sjalotjes
handje fijngesneden verse koriander
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. komijn
1,5 tl ras el hanout
Zout (naar smaak)
Peper (naar smaak)

Komkommer
Tomaat
Sla
Rode ui

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 c.
Ik maak mijn kipgehakt altijd zelf. Hiervoor gebruik ik gewoon kipfilet (als ik heel mager wil eten) of kippendijen en doe dit in de keukenmachine. Je kan het uiteraard ook kant en klaar kopen. Meng het kipgehakt met 2 fijngesneden sjalotjes, een handje koriander en de kruiden.
Kneed dit door elkaar en maak balletjes. Je kan dit het beste met natte handen doen want het plakt nogal.

De balletjes leg je vervolgens op met een bakpapiertje op de bakplaat.
De balletje gaan ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de rauwkost en zet deze klaar zodat dit straks lekker op het broodje kan, vervolgens gaan we slag met het flatbread.

FLATBREAD

Ingrediënten:
400 gr zelfrijzend bakmeel
350 gr Griekse yoghurt 0% vet
Snufje zout
Eetlepel gemalen komijn

Bereidingswijze:
Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en voeg een snufje zout en eventueel een eetlepel komijn toe.
Kneed het deeg totdat het een geheel is en lekker plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 8 even grote bolletjes.
Rol de bolletjes uit en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Zorg dat je grillpan goed heet is en bak ze per stuk in de pan. Iedere kant ongeveer 3 minuten.

Het enige wat we nu nog hoeven te doen is het maken van een snelle tzatziki.

TZATZIKI

Ingrediënten:
Griekse yoghurt (ik gebruik altijd de yoghurt die overblijft na het maken van de flatbreads)
Halve komkommer
2 teentjes knoflook
zout (naar smaak)

Bereidingswijze:
Rasp de komkommer en dep deze een beetje droog of laat het even uitlekken in een zeef.
Voeg hier de yoghurt aan toe en pers de teentjes knoflook uit of snij ze heel fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel,
Goed doorroeren en op smaak brengen met zout.

Nu zijn alle elementen klaar en kan iedereen naar wens zijn broodje opbouwen. Ik kan je vertellen dit wordt smullen.

Geniet ervan!

We vinden het hartstikke leuk als jullie naar aanleiding van dit artikel het recept ook uitproberen. Wil je dit dan ook met ons delen?

 

 

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *