Lunch

RECEPT: Zoete aardappelwafels

Op mijn vrije dagen vind ik het altijd heerlijk om nieuwe receptjes uit te proberen en lekker te experimenteren met verschillende ingrediënten. Ik heb nu gekozen om iets te gaan maken met zoete aardappel.

De zoete aardappel brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Het zit vol goede voedingsstoffen en bevat van veel voedingsstoffen meer dan de gewone witte aardappel. Vooral van de paarse zoete aardappel is bewezen dat het medicinale werkingen heeft. Met de zoete aardappel kun je eindeloos variëren. Je kunt ze onder andere rauw eten, bakken, poffen, koken en grillen. Ook kunnen ze uitstekend dienen als basis voor een dessert, aangezien ze zoet van smaak zijn.

De laatste jaren is de zoete aardappel, ook wel zoete bataat genoemd, steeds populairder geworden. Voorheen kocht je de zoete aardappel voornamelijk bij de toko of natuurwinkel. Nu is hij ook in elke supermarkt te vinden. Ik had nog een zoete aardappel liggen en wilde hier graag wafels van maken.

De kids zijn gek op wafels en hoe fijn is het als je ze iets lekkers kan aanbieden wat ook nog eens gezond is.  Je hebt hier wel een wafelijzer en een blender voor nodig 😊

Ingrediënten:
150 gram gekookte/gepureerde zoete aardappel
250 ml amandelmelk
200 gr havermout
2 eieren (1 hele en 1 eiwit)
1 el honing
1 el olijfolie
¼ tl bakpoeder
snufje zout
Bakspray (voor het wafelijzer)

Topping:
Maple Syrup
Fruit naar keuze (hoeft niet)

Bereidingswijze:
Makkelijker kan het eigenlijk niet. Gooi alle ingrediënten in de blender en zet m aan. Het beslag is na enkele minuten klaar.

Spray het wafelijzer in met bakspray en per wafel gebruik ik 2 scheppen met een ijslepel.

De wafel is klaar als er geen stoom meer uit het ijzer komt en de wafel makkelijk loslaat.

Je serveert de wafel met maple syrup en eventueel wat fruit. Uit het beslag heb ik ongeveer 6 wafels kunnen maken, dit hangt uiteraard of van het ijzer dat je gebruikt.

De kinderen vonden het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Geniet ervan!

Wij vinden het ontzettend leuk als je naar aanleiding van dit artikel ook het recept maakt en dit deelt op social media. Wij zien jullie creaties graag.

Charelle
Charelle

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *