a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Havermoutkoekjes met kokos en pure chocolade

Ik koop tegenwoordig geen koeken of andere tussendoortjes voor de kinderen om mee naar school te nemen. Ik probeer in het weekend verschillende verantwoorde snacks te maken die ze dan mee naar school kunnen nemen.
Al die verpakte snacks zitten zo ontzettend vol met suikers en allerlei andere onnodige toevoegingen.

Mijn dochter neemt ook elke dag fruit mee naar school maar het is toch ook wel fijn om ook een lekker koekje te hebben. Veel kinderen in de klas vinden het altijd erg interessant om in haar trommeltje te kijken wat ze bij zich heeft.

Deze havermoutkoekjes maak ik elk weekend en eigenlijk kan je er van alles aan toevoegen wat je lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 150 gr havermout
  • 50 kokosmeel (of speltbloem)
  • 50 gr kokosolie
  • 3 el kokosbloesemsuiker (verkrijgbaar bij Holland & Barrett of een natuurwinkel)
  • 50 gr kokosrasp
  • 50 gr pure chocolade stukjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng alle droge ingrediënten (nog niet de chocolade) met elkaar en voeg de gesmolten koksolie toe. Meng dit tot een samenhangend geheel en voeg de chocolade eraan toe. Kneed dit er zachtjes doorheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak gelijk bolletjes. Ik maak altijd gebruik van een ijsschep, zo heb ik gelijke bolletjes en zijn alle koekjes dus even groot.

De koekjes mogen 15 minuten in de oven. Vervolgens wel even laten afkoelen voordat je ervan gaat smikkelen.

Wanneer je de koekjes in een goed afgesloten bakje bewaard, zijn ze ongeveer 3/4 dagen nog lekker.

Geniet ervan!

Wij vinden het erg leuk als jullie naar aanleiding van dit artikel het recept uitproberen en dit met ons willen delen via social media.

Post a Comment