Lifestyle

LIFESTYLE: Onzekerheid als ouder

Ik merk dat ik de laatste tijd onzeker kan zijn om gekke kleine dingen in de opvoeding. Eerder heb ik daar nooit last van gehad maar het lijkt wel alsof het naarmate ik ouder wordt steeds erger wordt. Eigenlijk niet alleen over mijn manier van opvoeden maar over alles.

Ben ik wel een leuke moeder? Als je nog kinderloos bent stel je jezelf wel eens voor hoe zal ik zijn als moeder? Of je hebt al helemaal een idee van zo’n moeder wil ik zijn of zo juist niet.

Ik merk nu dat de oudste aan het puberen is dat veel me onzeker maakt. Ik wil niet dat hij zich voor me schaamt maar toch moet hij wel beseffen dat ik zijn moeder ben en niet een vriendin. Hij heeft natuurlijk een hele jonge moeder en dat is echt heel leuk voor ons allebei maar hij wil nog wel eens tegen me praten alsof ik een vriendin ben.

Deze puberleeftijd is zo kwetsbare tijd en je wilt geen fouten maken en dat maakt je onzeker. Maak ik de juiste keuzes. Pak ik het op de juiste manier aan? Soms vindt hij me te streng en dan vraag ik me af, ben ik echt te streng? Ik probeer hem altijd uit te leggen dat ik nog niet zo heel lang geleden ook zo oud was en me nog heel goed kan herinneren hoe het eraan toe ging. 

Maar ook met de jongste zijn er dingen die me onzeker maken. Hou ik hem niet te klein? Heb ik het zindelijk worden niet goed aangepakt aangezien hij nog niet op de wc durft te poepen? Zoveel vragen en onzekerheden.

Het is raar maar bij mijn dochter heb ik het niet. Ik weet niet of dat komt omdat het een meisje is of omdat ik het idee heb dat zij er wel komt. Niet dat ik dat bij de jongens niet heb maar ik weet het niet. Het lijkt alsof het moeder/dochter verhaal anders is, waarom weet ik niet. Terwijl zij eigenlijk de ‘lastigste’ is heb ik die onzekerheden bij haar niet.

Ik denk dat elke ouder wel een vorm van onzekerheid heeft. Je kan ook niet alles goed doen en dat is ook helemaal niet erg. Het belangrijkste is dat kinderen genoeg liefde krijgen! 

Ben jij weleens onzeker en wil je dit met ons delen? Stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *