a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Havermout plaatkoek

Wij maken in het weekend altijd heerlijke gezonde snacks om ons voor te bereiden op de komende week. Zoals ik al eerder zei zijn we hier in huis gek op havermout. Dit is een ingrediënt dat eigenlijk bijna altijd wel in de snacks zit die ik maak om mee naar school te nemen.

Nu is deze plaatkoek zo’n groot succes dat ie niet aan te slepen is. Iedereen is er gek op en dat betekend ook dat ik echt een paar stukken veilig moet stellen zodat ze nog mee naar school kunnen. Ik heb nu wel bedacht dat ik nog maar een brownievorm (die gebruik ik hiervoor) moet kopen zodat ik er twee te gelijk kan maken.

Het is ook nog eens zo klaar dus beter kan eigenlijk niet. Heb jij zin om dit weekend te gaan bakken? Haal dan de volgende ingredienten in huis. Oh ja en voor dat we beginnen zetten we natuurlijk de oven aan op 180 gr en je hebt een bakblik nodig. Ik gebruik een brownievorm.

Ingrediënten

300 gram havermout
130 gram speltbloem
1/2 tl kaneel
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
130 ml zonnebloemolie
75 ml maple syrup of ahorn siroop
90 gr jam naar keuze (ik gebruik 100% pure aardbeienjam)

Bereidingswijze

Het is eigenlijk zo ontzettend simpel, dit kan echt iedereen! Meng eerst alle droge ingredienten.
Voeg dan de siroop en zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar zodat aan elke havermoutvlok olie en siroop zit. Vet het bakblik goed in en leg onderop een stukje bakpapier. Dit zorgt ervoor dat het niet blijft plakken en je de koek in een keer om kan draaien en uit het bakblik kan halen. ( het liefst in z’n geheel natuurlijk)

Verdeel de helft van het mengsel over het bakblik en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit lukt het beste als je de lepel een beetje nat maakt. Vervolgens verdeel je de jam over deze eerste laag. Zorg dat het in overal zit ook in de hoekjes :). Dan kan je de rest van het mengsel in het bakblik doen en dit verdelen over de jam. Weer goed aandrukken met de lepel en de koek is klaar om de oven in te gaan.

Zet de koek in de voorverwarmde oven zet de timer op je telefoon op 20 minuten en ga ondertussen iets voor jezelf doen. Even een boekje lezen, even Instagrammen of even in je uppie naar het toilet. Dat gebeurd hier namelijk niet zo vaak.

Na 20 minuten haal je de koek uit de oven en leg je m voorzichtig op een rooster om af te koelen.
Als de koek afgekoeld is snijd je m in stukken en kan je lekker gaan smikkelen. Zoals ik al zei hier krijg ik vaak niet eens de kans om ze in een goed afgesloten doos/trommel te stoppen.Mocht jou dat wel lukken dan zijn ze ongeveer een week houdbaar.

Heb je na mijn verhaal deze heerlijk koek nou ook gemaakt? Tag @boostyourkids dan even op Instagram. Vinden wij leuk!!!!!

 

 

 

 

Post a Comment