Snacks

SINNER SUNDAY RECEPT: Rolo Brownies

Natuurlijk vind ik het ontzettend belangrijk dat mijn kinderen gezond eten, maar een keer in de zoveel tijd hebben wij een sinner sunday en bakken we iets ‘slechts’. Vandaag is het tijd voor de lekkerste brownies die ik ooit gemaakt en/of gegeten heb. Ik bedoel als je zondigt doe het dan gelijk goed. Deze brownies zijn zoooo slecht maar zooo goed. Smeuïg vol en zo gooey heb je ze nog nooit gegeten. Uiteraard deel ik met liefde het recept met jullie.

 

Wat heb je nodig?

Voor de brownies
200 gram pure chocolade
115 gram ongezouten roomboter
200 gram rolo’s
100 gram witte basterdsuiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
70 gram bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel cacaopoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een brownie vorm in en bekleed deze met bakpapier.

Smelt de roomboter samen met de pure chocolade in de magnetron. Om de 30 sec even doorroeren. Zodra alles gesmolten/opgenomen is haal je het uit de magnetron. Laat het mengsel iets afkoelen. Vervolgens voeg je alle suikerproducten toe en meng dit goed met elkaar.

Voeg 1 voor 1 eieren toe, het volgende ei pas als de vorige helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem en de cacaopoeder bij het mengsel en zorg dat het een glad donkerbruin mengsel wordt.

Doe de helft van het mengsel in de bakvorm en druk de rolo’s erin. Vervolgens doe je de andere helft van het mengsel eroverheen. Zorg dat alle rolo’s bedekt zijn.

Nu kan dit heerlijke mengsel de oven in voor 30 minuten. Zo blijft ie lekker smeuïg en gooey.

Voor de ganache:
200 gram pure chocolade
120 ml slagroom
200 gram rolo’s

Smelt de pure chocolade samen met de slagroom in de magnetron. Net als voor de brownies roer je het geheel om de 30 sec even door totdat alle chocolade gesmolten is.
Dit mengsel laat je ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je het over de brownies doet. Dit had ik uiteraard niet gedaan en daardoor zijn de rolo’s bovenop er een beetje ingesmolten. Als het mengsel iets afgekoeld is verdeel je het over de brownies en druk je de rolo’s erin. Daarna heb ik het in de koelkast gezet om de ganache op te laten stijven.
Snijd het vervolgens in mooie blokjes en klaar zijn deze overheerlijke brownies.

Heb je dit heerlijke sinner sunday recept gemaakt?? Deel dit dan met ons door @boostyourkids te taggen op social media. 

 

 

 

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Comments (2)

  • Avatar Nadia says:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op rolo! Dit maar eens proberen te maken 🙂

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *