Diner

RECEPT: Loempiataart

Op woensdag ben ik vrij en is het altijd een ren en vliegdag. Alles prop ik altijd in de woensdag, boodschappen, de was, schoonmaken, naar hockey etc. Daarom eten we op woensdag vaak wel iets makkelijks. Vandaag wordt het een loempiataart. Een makkelijk maar zeker een gezond gerecht. Mijn man wilt er altijd graag nog rijst bij maar dat vind ik zelf niet nodig. Ik neem er wel altijd een beetje sambal of chilisaus bij.

Deze taart heeft eigenlijk maar zes ingrediënten en is naast super gezond ook super lekker. Er zijn meerdere recepten van deze taart en ongetwijfeld meerdere variaties. Ik maak m zo…

Wat heb je nodig?

  • 5 filodeegvellen 
  • 300 gr kipfilet 
  • 1 zakje Thaise roerbakgroente ( ik haal wel de rode pepertjes eruit)
  • 2 eieren 
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes Knoflook 
  • Springvorm

Bereidingswijze 

Ontdooi de filodeegvellen. Snijd de kipfilet in blokjes. Zorg dat je wok/hapjespan goed heet is en voeg 1 eetlepel sojasaus en de knoflook toe. Hierin bak je de blokjes kipfilet. Wanneer de kipfilet gaar is voeg je de roerbakgroente toe en laat je dit een paar minuten meebakken.

Spuit je springvorm in met bakspray of vet de springvorm een beetje in met olijfolie. Bekleed de springvorm met de 5 filodeegvellen. Je legt 1 vel op de bodem en de overige vellen tegen de rand zodat ze er half overheen vallen.

Kluts 2 eieren en voeg hier 1 eetlepel sojasaus aan toe. 

Verdeel de kip en groeten in de springvorm en verdeel de geklutste eieren eroverheen. Vouw de filodeegvellen naar binnen zodat de taart gesloten is.

De taart gaat 30 minuten in de oven op 180 graden, daarna heb je een heerlijke loempiataart dit je in stukken kunt snijden.

Ik vind de taart ook koud lekker maar bij voorkeur eet je de loempiataart warm. Eet Smakelijk!

Heb je dit lekkere recept ook uitgeprobeerd? Deel dit dan met ons via social media. 

 

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *