Mind

MIND: Vier jaar samen….

Vier jaar en tien dagen waren mijn zoontje en ik samen toen ik hem voor het eerst naar de basisschool bracht. Pijn in mijn buik en tranen gingen er aan vooraf. Ik moest hem nu écht uit handen gaan geven. B gaat nooit naar een oppas of een avondje uit logeren. Het is mijn (ons) kind en het liefst had ik hem nog een jaar of twee thuis.

Begin December zijn wij voor zes weken naar Curacao vertrokken om van elkaar te genieten to the max. Naarmate het einde van de vakantie in zicht kwam kreeg ik het steeds zwaarder. Eenmaal thuis heb ik direct de school gebeld dat B klaar was om naar school te gaan.
De gedachte om het op een jetlag te gooien en een week later pas te beginnen met school schoot regelmatig door mijn hoofd. Ik dwong mijzelf om het toch direct te doen. Toen ik door kreeg hoe leuk de basisschool is, en hoe veel een kind er “groeit” werd het voor mij een stuk makkelijker. Voor B was het geen moment (zichtbaar) moeilijk.
Ik heb het gevoel dat ik faal als ik niet met mijn zoontje ben op de momenten dat hij vrij is, misschien is het omdat ik mijn moeder verloor op jonge leeftijd. Ik heb de afgelopen jaren dan ook niet gewerkt!
Nu we beide gewend zijn aan de basisschool en helemaal in het ritme zitten heb ik een baan aangenomen in de zorg. Zo kan ik de behoefte die ik heb om te zorgen voor, toch stillen in mijn werk terwijl mijn kindje op school zit. Dit werk is perfect te combineren met de schooltijden en op woensdag en vrijdag werk ik niet.
Ik ervaar dit ook als pittig. Op mijn fiets ga ik van cliënt naar cliënt voor een intake of gepaste zorg en hulp. Ervoor breng ik B naar school en erna haal ik hem op. Soms kom ik helemaal niet meer aan mijn eigen huishouden toe, op de manier zoals ik het graag zie en heb (spik en span).
Ik heb de afgelopen periode dan ook extreem veel respect gekregen voor fulltime werkende moeders met één of meer kinderen.

MOMMY TELL ME YOUR SECRET!

Hebben jullie tips voor Sharon of willen jullie graag wat delen over het ‘loslaten’ stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Sharon
Sharon

Joehoeee! Ik ben Sharon, mijn leeftijd begint binnenkort met het cijfer 3. Samen met mijn vriend en ons zoontje leef ik veel in Nederland en een beetje op Curacao, waar ik twee stiefkinderen heb ♡ Gezond eten en bewegen is iets wat ik érg belangrijk vind, mijn dagen staan dan ook in het teken van het zoeken en maken van gezonde maaltijden en tussendoortjes. Buitenshuis doe ik vrijwel alles lopend of op de fiets. Ik ben altijd druk met niks doen en ik schrijf graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *