Mind

[PROFBLOG] MIND: Mindfulness voor kinderen

Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen

‘’Weer dat mindfulness gedoe?!’’: ik hoor je denken. Maar waarom is mindfulness zo ontzettend populair? Omdat het wérkt! Mindfulness is gebaseerd op een mix van kennis uit het boeddhisme, yoga, de moderne wetenschap en psychologie. In de loop van de jaren is mindfulness verder ontwikkeld om meer toegankelijk te worden voor mensen op zoek naar meer rust en geluk in deze drukke westerse maatschappij. Mindfulness neemt de laatste jaren een enorme vlucht in de gezondheidszorg, de topsport, het bedrijfsleven en zelfs de politiek. Steeds meer ouders zien de eindeloze voordelen van mindfulness in en introduceren het ook aan hun kinderen.


Een krachtig middel om het begrip van de zichzelf en de wereld om hun heen te verruimen

Ik geef mindfulness training om kinderen te helpen ontspannen, zich te focussen, en om te gaan met emoties, stress en angsten. Ze werken toe naar bewustwording en innerlijke rust. Voor schoolgaande kinderen kan mindfulness een krachtig middel zijn om hun beleving en begrip van zichzelf en de wereld om hun heen te verruimen. Met een instelling van vriendelijke nieuwsgierigheid zal mindfulness ze een plekje geven om uit te vinden wie ze zijn en welke plek ze in de wereld willen innemen.

Minder lijden onder ADHD, agressie, angst en stress

Dit klinkt voor sommigen zweverig misschien, maar kinderen die hier op jonge leeftijd mee beginnen laten enorme verbetering zien op vlakken als: werkgeheugen, ADHD, verminderde agressie, angst en stress. Je zult versteld staan van hun ontwikkeling en de kracht van dit kind- gecentreerde pad naar mindfulness training. Keer op keer blijkt mindfulness bij te dragen aan het leven van een leven dat meer kalm en vredig voelt, terwijl het tevens compassie naar anderen cultiveert. Omdat de hersenen nog zeer actief ontwikkelen en in een enorme snelheid nieuwe connecties creëren in de prefrontale cortex, zijn de vaardigheden die met mindfulness getraind worden, zoals focus en controle, van grote positieve impact op andere vaardigheden zoals zelfregulatie, oordelend vermogen en geduld. Ik zeg altijd: we kunnen beter sterke kinderen bouwen dan gebroken volwassenen repareren!

Start de zondag relaxed met (kids/tiener) mindful yoga in Amsterdam!

Iedere zondagochtend geef ik van 11:00-12:00 leuke kinder/tiener yoga les in een prachtige yogastudio in de Amsterdamse Jordaan! De lessen bestaan uit een combinatie van mindfulness en yoga: de kinderen vinden het fantastisch en lopen helemaal zen de studio uit! Kijk op de website van The Coconut Club voor het actuele rooster en tarief! Voor vragen kun je mij bereiken op 06-51060067.

 

 

Nadine
Nadine

Nadine Coco de Ruiter werkt als kinderpsycholoog/kindercoach en is oprichtster van The Coconut Club in Amsterdam: een plek voor kinderen & jongeren die niet lekker in hun vel zitten, een lastige periode doormaken, of wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Zij begeleidt kinderen op psychologisch, sociaal en emotioneel gebied bij thema's als pesten, scheiding, rouw, weerbaarheid, piekeren/angst, het uiten van emoties & nog veel meer. Naast 1-1 coaching trajecten verzorgt ze ook thema-workshops en kinderyoga lessen: geen tekort aan interessante ervaringen om over te schrijven dus! Meer lezen? Kijk op www.the-coconut-club.com. Volg @thecoconutclubcoaching op Instagram en Facebook voor inspiratie, agenda en events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *