Food, Snacks

RECEPT: Gezonde suikervrije kwarktaart

Kwarktaart is een makkelijk recept voor een verjaardag. Lekker fris en bijna iedereen lust het. Met weinig moeite en weinig tijd heb je zo een kwarktaart gemaakt. Voor de verjaardag van mijn dochtertje wilde ik graag een gezonde kwarktaart maken. Het recept is voor een bakvorm van 24 cm, maar je kunt de bodem en het kwarkmengsel ook verdelen over muffinvormpjes zoals ik heb gedaan.

Benodigdheden voor 1 taart (12 stukjes), bakvorm van 24 cm

Voor de bodem

Voor de kwark-laag

 •  500 gram magere kwark (je kunt ook een gedeelte van de kwark vervangen door yoghurt).
 • 200 gram frambozen
 • 6 gelatineblaadjes

Wat ga je doen?

 1. Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
 2. Bedek de bodem van de alvast springvorm met het bakpapier.
 3. Maal de geweekte dadels met het amandelmeel en de kokosolie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een samenhangend ‘deeg’. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet in de koelkast.
 4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
 5. Pureer ondertussen de frambozen (met de schoongemaakte staafmixer/keukenmachine). Verwarm de frambozenpuree in een steelpannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
 6.  Doe de frambozenpuree weer in de mengkom van de staafmixer/keukenmachine en schep de kwark erdoor. Meng tot een mooi lichtroze mengsel.
 7. Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
 8. Garneer met wat extra frambozen voor een feestelijk effect!
Geniet van deze lekkere gezonde kwarktaartjes. Heb je naar aanleiding van dit recept van Lisette deze kwarktaartjes gemaakt? Deel dit dan met ons op de socials. Dat vinden wij hartstikke leuk.
Lisette
Lisette

Lisette (25 jaar), getrouwd, moeder van Sil (5) en Noor (2). Liefde voor dieren en werkzaam binnen een dierenartspraktijk. Rustig en geordend van buiten, maar druk en chaotisch van binnen. Voor gezonde (broodtrommel)inspiratie kunnen jullie mij vinden op Instagram: @oh.happy.kids.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *