Mind

MIND: Je kind delen op social media

Je kind wel/niet laten zien op (openbare) social media accounts blijft een hot-topic. Zelf ben ik hier ook continue over aan het nadenken, wat willen wij hierin, wat deel je wel en wat deel je niet? Ik neem je graag mee in mijn overwegingen en ben uiteraard ook heel benieuwd naar hoe jullie hier in staan!

In de babyperiode deelde ik regelmatig foto’s waar zijn gezichtje op te zien was, maar inmiddels hebben wij er voor gekozen om geen foto’s meer te delen waar hij met zijn hele gezicht op staat. Waarom we die foto’s nu niet meer delen? Het voelt simpelweg niet (meer) goed! Natuurlijk is het soms wel heel verleidelijk om toch een foto te delen als hij er met een stralende lach op staat, maar toch kiezen wij er voor om dit (voorlopig) niet online te zetten.

Inmiddels is hij 1,5 jaar en ontwikkelt hij langzaam aan zijn eigen persoonlijkheid. Door hem niet met zijn gezicht online te zetten voelt het alsof ik hem toch nog een beetje kan beschermen tegen de grote boze mensenwereld. Het feit blijft dat je geen invloed hebt in wie je posts bekijkt en wat er gebeurd met alle foto’s die online worden gezet, dat maakt het soms best eng.

Anderzijds is de vraag natuurlijk in hoeverre je je kinderen nog kan “beschermen” tegen social media. Immers is een foto delen via whatsapp ook echt niet zo veilig als we denken.

Voor nu maken wij deze keuze, maar het kan zomaar zijn dat wij er over een aantal maanden weer anders over denken. Voor nu gaan we af op ons gevoel en dat is naar mijn inziens waar het ouderschap om draait. Doen waar jij je goed bij voelt als ouder voor je kind!

Betekent dat dat ik het afkeur om foto’s te delen van je kind? Absoluut niet! Ik snap het volkomen en stiekem vind ik het ook onwijs leuk om al die vrolijke snoetjes op Instagram voorbij te zien komen! Wel vraag ik me soms af of ouders bewust zijn van wat ze allemaal online zetten van hun kinderen. Zolang je je bewust bent van wat je plaatst over/van je kind is er denk ik geen goed of fout.

Hoe sta jij hier tegenover? Waarom deel jij wel/geen foto’s van je kind(eren) op je social media accounts? Laat het ons weten in de reacties. 😘

Daphne
Daphne

Hi, ik ben Daphne (28), de trotse moeder van Gijs (1). Samen met mijn vriend en ons zoontje woon ik in de omgeving van Amsterdam. Naast het fulltime moeder zijn, ben ik werkzaam als maatschappelijk werkster. Ik ben een echt familiemens en geniet dan ook ontzettend van lekker erop uit samen met mijn gezin. Schrijven heb ik altijd heel erg leuk gevonden en sinds ik moeder ben is dit alleen nog maar meer geworden, want tsja inspiratie genoeg met een heerlijke eigenwijze dreumes! Voor nog meer leuks volg mij op instagram via @daphne.paas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *