Mind

MIND: Achter elke lach ook weleens een traan

‘Je kent het wel je kijkt om je heen en iedere moeder lijkt perfect. Altijd keurig gekleed in de makeup en zelfs de hoge hakken onder het mantelpak lijken geen pijn te doen’ ….

This is not me REALITY CHECK! Best vaak haast in de ochtend bijna nooit make-up op (ok daar werk ik aan) en #Dr.Martens zijn mijn favoriete boots die me door het leven wandelen.

Gehaast en soms ook best nog aan het bijkomen van een heftig ochtendje aankleden, ontbijten en “met welk been zijn we uit bed gestapt’’ perikelen kan ik soms echt denken: POEF, en dan is de dag pas net begonnen!

Dat je in de spiegel kijkt en denkt hoe lukt een andere moeder dit wel? Ben ik de enige die af en toe echt denkt: Hoe dan!

Bij sommige lijkt het altijd perfect te verlopen, in een restaurantje zitten de kinderen keurig aan tafel, uit de rij bij de kassa lopen ze nooit weg en eenmaal uitgespeeld op een speeltuintje rende ze nog net niet naar huis i.p.v. gillen omdat het voorbij was.

Ik vraag mij altijd af … eenmaal die voordeur dicht is het dan nog steeds allemaal picture perfect?

Knutselen aan de keukentafel, koekjes bakken, opzitten met thee als de kinderen uit school komen en klei of verf op de muren? Ach wat geeft het ze zijn zo lekker creatief bezig geweest!

De glimlach van een moeder schuilt hier niet soms een traan achter?

Kan je als moeder altijd omschakelen na een grote mond en denken ‘ach, ze bedoelt het niet persoonlijk? Dat je als je voor de zoveelste keer weer tegen hetzelfde aanloopt je altijd maar kan denken dat het wel voor een goed doel zal zijn?

Dat de dag vol zit met bergen was, huishouden, boodschappen en dat je met een lach rond etenstijd weer de bordjes serveert en dan met plezier de klaagzang aanhoort van wat er wel maar vooral ook niet goed is aan het eten waar jij zo je best op hebt gedaan.

Achter een lach zit misschien soms ook een traan, en dit mag …

Het mag je als moeder wel eens teveel zijn, je mag denken en nu zou ik wel weg willen lopen de deur willen sluiten en even met een enorm glas wijn genieten ALLEEN…

Nu zou ik die hele wasmand wel een van boven naar beneden willen slingeren en denken zoek het maar uit of alles door de kamer gooien en laten liggen en dan denken: ‘Kijk zo voelt dat nou als het een zooitje is om je heen!’

Maar hey who am I kidding! Ik durf eerlijk toe te geven dat ook mij het als moeder wel eens teveel wordt.

Daarom vertel ik altijd eerlijk en open ook om herkenbaarheid te creëren heerlijk even samen met andere moeders sparren over wat er gewoon even niet zo best loopt gewoon om te kijken waarin je weer samen iets kan bereiken en een oplossing kan bedenken.

I AM GUILTY!

Ja! Ik flip weleens uit de pan en ja! Ik ben niet altijd pedagogisch verantwoord in bepaalde acties en uitspraken en ja ….

Ook achter mijn lach zit weleens een traan ….

Niet alles is perfectie en dat kan het ook niet zijn, sterker nog dat hoeft het niet te zijn.

Je doet je best en jouw kind vindt jou de liefste mama van de wereld deze wetenschap is voor mij dichtbij mijn perceptie van perfect.

Vaak kan ik me suf piekeren hoe een situatie kan veranderen hoe kan ik t oplossen. Maar de gedachten bekruipt me dan ook dat dit het is brandjes blussen hoort erbij.

Het begeleiden van onze kinderen en ze de weg wijzen door het leven is in elk gezin aanwezig

Bij sommige Alle Dagen Heel Druk en bij sommige weer wat minder 😉

Feit blijft achter elke voordeur een eigen verhaal een lach en een traan………

 

Iris Tjaden
Iris Tjaden

Hi, Ik ben Iris, moeder van twee en ADHD-coach met als motto: "I am what I am, just leave it that way. Geïnspireerd door haar eigen dochter, schrijft zij blogs waarin zij het moois van ADHD in het licht zet en inspiratie deelt waarin kinderen met ADHD mogen zijn wie zij zijn en mogen voelen wat zij willen voelen. Voor meer inkijk in het dagelijkse leven van Iris neemt ze jou mee op instagram. Volg haar snel @mamavan.alledagenheeldruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *