Diner

RECEPT: Risotto met courgette, spinazie en garnalen

Risotto is mijn all time favorite gerecht en daar kan je me echt ’s nachts voor wakker maken. Ik eet zoveel verschillende varianten van risotto en ik vind ze allemaal even lekker. Deze risotto vinden ze hier thuis de lekkerste. Onze kleine man at al heel snel mee met de risotto. De zachte structuur geeft de kinderen vaak een fijn mondgevoel en het is natuurlijk niet zo’n droge hap. Je kan eigenlijk van elke groente wel een lekkere risotto maken als je basis maar goed is.

Ik weet dat heel veel mensen het niet aandurven om risotto te maken maar het als je het niet probeert weet je ook nooit of het lukt. Ik heb het ook ooit gewoon eens gedaan en nu staat het bijna elke week op het menu.

Ingredienten

  • 300 gr risotto rijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gr garnalen
  • handvol verse spinazie
  • handvol Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Ik ben nooit zo geweldig met hoeveelheden benoemen zoals je hierboven ziet. Ik kook namelijk vaak op gevoel en op smaak en dan doe ik altijd maar wat.

Verwijder het darmkanaal van de garnalen en bak ze in een scheutje olijfolie. Wanneer de garnalen gaar zijn schep je deze even uit de pan en bewaar je deze even. Snipper de ui en snij de courgette in grove stukken. Voeg een klein beetje extra olijfolie toe aan de warme pan en fruit hierin de ui en courgette aan. Ongeveer een minuut of 3.
Ondertussen zet je de kippenbouillon klaar en weeg je de risotto rijst af.

Voeg de risotto rijst toe aan de ui en courgette en zorg dat alle rijstkorrels goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Voeg een eerste scheutje bouillon toe aan de rijst en roer dit door totdat het weer droog is, zo voeg je beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Wanneer de risotto gaar is voeg je de garnalen, handje spinazie en handje Parmezaanse kaas toe. Roer dit goed door en klaar is je heerlijke risotto.

 

De kids hier smullen er altijd van.

Mocht je moeilijke eters hebben neem dan eens kijkje in dit artikel met tips voor deze moeilijke eters.

 

Charelle Pieters
Charelle Pieters

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *