Mind

MIND: Ik vind je lief zoals je bent…

‘Elke ochtend sta je vroeg op en je staat ‘aan’.
Je kleding ligt al klaar en je maakt jezelf met een klein beetje lipgloss op.
Is het Ok mama zie ik er zo mooi uit?’

Begin van de dag, het is altijd vroeg, zodra je oogjes opengaan schiet ook je hoofdje vol.
Vandaag ga je meedoen op school aan de voorronde van de schoolversie ‘Hollands got talent’.

Dagenlang heb je geoefend met de radslag want dat is  jou talent.
Het talent dat je door je onrust eigenlijk de hele dag door oefent aangezien dit voor jou hetzelfde is als lopen.

6.30 aangekleed naar beneden.
7.00 yoga mat uitgerold.
7.15 het oefenen kan beginnen.

Ik semi geïrriteerd door het al vroeg actief zijn loop wat mopperend met kop koffie in de ronde al wetende dat ik dit toch niet kan stoppen, het zit namelijk in je hoofd jij moet dit doen. En wel nu om 7.15

‘Wat als ze gaan lachen mama?’
‘Stel ik word niet gekozen?’
Al dagenlang denk ik ‘leuk hoor’ al die prestatie momenten die zo leuk zouden moeten zijn op school maar wat inderdaad als ze niet gekozen wordt?

Teleurstelling

Met al voorbereidend op eventuele teleurstelling probeer ik haar duidelijk te maken dat meedoen al superleuk is en dat gekozen worden niet altijd het belangrijkste is.

We wandelen naar school en ik vraag je of je zenuwachtig bent, natuurlijk weet ik het antwoord al want het was meer dan voelbaar.

Ik wil je nog beschermen door te zeggen dat je altijd kan denken het is ok ik doe het liever niet maar ik zie ook aan je dat je er klaar voor bent. Jouw show, jouw moment met een handkus en hartjes gebarend verlaat ik school. In gedachten ben ik bezig met hoe dit voor jou zou moeten zijn.

Hoe leuk we ook denken dat het is om weekenden vol te proppen met activiteiten. Die we dan schuiven onder het mom van lekker bezig zijn. Hoe vaak ik me ook realiseer dat ik de helft van wat mijn dochter doet op school niet eens doorheb.

Alle doelen worden gevierd, de juffen dag is alweer snel aan de beurt sporttoernooien worden nog even snel ingepland en ondertussen is net de cito afgerond nog 4 weken te gaan. 4 weken al volledig in de overprikkeling maar toch zet ze door want ook dit moment om te shinen wil ze niet voorbij laten gaan………………

Ik sta bij school en je rent naar buiten. ‘Jammer mama, ik ben het helaas niet geworden’. Ik bereid me voor op misschien een traan maar in plaats daarvan zeg je dat je t zo leuk vindt voor de andere!

Gunfactor

Je gunfactor is enorm en dat siert je.
Het leven van een bijna tiener zit vol met teleurstellingen, even slikken en weer doorgaan. Mag ik wel of niet op iemand z’n feestje komen en zo niet waarom dan niet?

Alles bij elkaar een grote levensles met ook mooie leerprocessen en op de juiste manier toch even grenzen verleggen en dus ook met momenten waarin je niet datgene bereikt dat je zou willen maar toch wel het heel leuk vond om een onderdeel te zijn. Ik heb vandaag weer wat van je geleerd

Lieve schat, voor mij ben je altijd prachtig. Ik vind je lief zoals je bent…het is bijna vakantietijd om weer lekker jezelf te kunnen zijn inclusief al je radslagen.

Iris Tjaden
Iris Tjaden

Hi, Ik ben Iris, moeder van twee en ADHD-coach met als motto: "I am what I am, just leave it that way. Geïnspireerd door haar eigen dochter, schrijft zij blogs waarin zij het moois van ADHD in het licht zet en inspiratie deelt waarin kinderen met ADHD mogen zijn wie zij zijn en mogen voelen wat zij willen voelen. Voor meer inkijk in het dagelijkse leven van Iris neemt ze jou mee op instagram. Volg haar snel @ier_tjaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *