Mind

MIND: Grote zus ook dat ben jij.

‘8 jaar over gedacht, 8 jaar over gefantaseerd, 8 jaar bracht jij al de mooie energie in ons leven, na 8 jaar werd jij grote zus’….

Met een echo in een flesje brachten wij jou het mooie nieuws …. jij werd grote zus en wij weer papa en mama.

Na 8 jaar jouw mama te zijn geweest was er een nieuw vreugde bundeltje onderweg, zolang over gedacht maar zolang niet gedaan. Met jou in ons leven was het al zo mooi maar ook energiek, druk en toen nog zo onvoorspelbaar. Je kleurde de dag elke keer weer anders het was nooit saai ……

Nu je grote zus bent is het niet alleen maar jij, nu moet je weleens wachten, of je vraag onthouden. Met je hand op mijn schouder zit je soms minutenlang te wachten tot ik hem pak want dit betekent ‘ik weet dat je iets wilt zeggen ik kom zo bij je’.

Nu wil je aandachtig een mooie toren bouwen maar word die zo plotsklap voor je neus omgegooid. Nu wil je eigenlijk niet dat je kleine broertje op je kamer komt maar als hij je in de ochtend niet wakker maakt vind je t ook niet leuk. Aandacht verdelen en vooral ook soms is op je beurt wachten is best moeilijk.

Dat je soms even het gevoel hebt dat mama je niet ziet of niet luistert vind je lastig. Maar lieverd wat doe je het goed. Bij niemand lacht hij zo hard als bij jou. De hele dag roept hij ‘zusje’ en zijn mooiste moment van de dag is als jij thuiskomt ……

Als je broertje naar de kleuterschool gaat zit jij al in groep 8! Je maakt je al druk om de schooltijden want je zou hem zo graag elke dag op willen halen. Wat je zelf nog niet beseft is dat je het zelf dan megadruk hebt met al je vriendinnen. Je appt me dat je de stad in gaat of dat je nog even gaat chillen bij die en die vriendin.

Dat je wel kijkt of je thuis eet want je moet ook nog hockey trainen dus je ‘snackt’ wel even wat ervoor of onderweg. In de volgende app vraag je of ik erover wil nadenken of je naar dat feestje mag in het weekend ‘ah toe’ en ‘please, Ik hou van jou!’

Maar ik weet zeker dat als je dan even niet zo ‘onwijs bezig bent met je busy teen life’ en weer thuis bent je weer even net zo klein bent als nu. Je jouw broertje weer vreugdevol door de kamer heen slingert en alles weer net even te snel en ongecontroleerd maar met oh zoveel liefde doet zoals nu.
Ik zal je beloven dat hij dezelfde lach op zijn gezicht zal hebben als dat hij nu heeft als je de kamer weer vult met je aanwezigheid.

En ik ook … Want eerlijk is eerlijk, het is maar saai en stil in huis als je niet thuis bent gelukkig duurt dit alles nog even… We houden het liefst al onze kindjes klein althans ik heb dat gevoel sterk. Met enorme snelheid groeien ze met de dag groter en groter. Mijn zoontje krijgt er meer woordjes bij en zou ik willen dat mijn dochter sommige woordjes niet zegt😉. Daarom geniet ik extra van de momenten dat jij mijn lieve grote meisje nog even naast me kruipt en eigenlijk zelf ook zegt dat groter worden toch best wel pittig is.

Dat moment dat het net even lijkt of je hoofdje leeg is en je bij me kroelt, dat moment staat voor ons de tijd even stil……

Iris Tjaden
Iris Tjaden

Hi, Ik ben Iris, moeder van twee en ADHD-coach met als motto: "I am what I am, just leave it that way. Geïnspireerd door haar eigen dochter, schrijft zij blogs waarin zij het moois van ADHD in het licht zet en inspiratie deelt waarin kinderen met ADHD mogen zijn wie zij zijn en mogen voelen wat zij willen voelen. Voor meer inkijk in het dagelijkse leven van Iris neemt ze jou mee op instagram. Volg haar snel @mamavan.alledagenheeldruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *