Lifestyle

LIFESTYLE: De 5 leukste voorleesboeken

Elke avond wordt er bij ons voorgelezen voor de jongste. Dit doen we eigenlijk al vanaf het begin en zonder verhaaltje gaat hij echt niet slapen. Aangezien ik niet van plastic speelgoed hou en ook niet wil dat hij teveel speelgoed heeft, hebben wij het afgelopen jaar voornamelijk boekjes voor zijn verjaardag gevraagd en daardoor hebben we nu ontzettend veel boekjes.

Ik heb een kleine opsomming gemaakt van de leukste boekjes die wij hier thuis hebben.

 1. Jip en Janneke

  Dit is echt zijn meest favoriete boek. Iedereen kent dit en ik denk dat een hele hoop van de ouders ook is opgegroeid met de avonturen van Jip en Janneke. Ondanks dat de verhaaltjes en daardoor de tekst erg oud zijn wilt hij toch ook elke avond nog een verhaaltje uit het dikke grote boek.

 2. De kleine walvis

  Dit mooie prentenboek vertel het verhaal van Boy die aan zee woont met zijn vader die visser is en dus veel van huis is. Boy voelt zicht hierdoor vaak eenzaam. Wanneer er na een storm een kleine walvis aanstormt neemt hij die mee naar huis om in het geheim voor hem te zorgen.

 3. Ssst! De tijger slaapt

  Dit interactieve prentenboek neemt de kinderen mee op een spannende tocht langs de tijger. Alle dieren moeten langs de tijger want ze ligt vreselijk in de weg maar ze slaapt en ze willen haar niet wakker maken. Hoe gaan ze dit oplossen? Dan heeft de kikker een top idee en laat hij alle dieren met een ballon over de tijger heen zweven. Een leuk en toch spannend verhaal want oehhh wat als de tijger wakker wordt.

 4. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Als de kleine mol zijn kop boven de grond uitsteekt komt er precies op zijn hoofd een vieze drol terecht. Mol gaat op zoek naar de dader. Een grappig verhaaltje en zodra er poep in voorkomt is het al vaak goed.

 5. Raad eens hoeveel ik van je hou

  Hazeltje en de Grote haas houden heel veel van elkaar, maar houden van kan je eigenlijk niet meten. Dit verhaal grijpt je aan en zal je kinderen het gevoel geven dat ze geliefd zijn.

Hebben jullie nog tips over boeken die we zeker niet mogen missen, laat dit dan weten in de reacties.

Charelle
Charelle

Hi, Ik ben Charelle (34), getrouwd met Brighton en mama van Sem (15), Ezra (10) en Nouri (3). Vanaf 1 maart jl. run ik Boost Your Kids. Dit is waar mijn hart ligt. Kinderen, schrijven en een gezonde levensstijl. Ik hoop dit samen met mijn team en jullie tot een groot succes te maken. Naast BYK werk ik parttime als project assistent. We wonen in de randstad maar mijn droom is om ooit nog eens richting het zuiden te gaan en een oude woonboerderij kopen en deze helemaal op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *