Mind

MIND: Mama ziet jou ook!

2 kindjes, beiden een andere energie, een eigen ik.
met een lach, een traan en een buitje hier en daar wandel je op je kleine voetjes mee in het leven.

Kleine man

Je maakt wat mee in onze grotemensenwereld en dat van je zus. Op jou eigen manier kijk je alles rustig aan.
Als je grote zus naar school is ben ik altijd even alleen van jou, samen genieten we van de dagelijkse routine. We gaan dan op in alles wat we om ons heen zien. Je verbaast je elke keer weer over de grote vrachtwagens en tractoren die ons passeren op ons fietstochtje naar de bakker voor jouw dagelijkse krentenbolletje.

Hoe druk het leven soms ook is en hoe je ook moet blijven schakelen als ouder tussen meerdere kindjes, dat moment dat je de een of de ander eventjes voor jezelf alleen hebt is magisch.

Dat je alle aandacht hebt om je kleintje de wereld te laten zien zonder onderbroken te worden omdat de ander honger of dorst heeft of omdat die ook gewoon graag de knuffel wilt en verdient. Zeker in mijn eigen gezin kan er eentje alle aandacht opslokken en de ander totaal ondergesneeuwd raken.

Wervelwind

Onze mooie wervelwind staat regelmatig aan en vindt het vaak ook lastig even op haar beurt te wachten, deze onrust kan soms best lastig zijn vind ik.
Met enige regelmaat vraag ik mezelf af hoe ik de ballen hoog kan houden, ‘en alle taken die van een moeder verwacht worden uitvoeren ‘en de kinderen dan ook nog eens de individuele aandacht geven die ze verdienen. Ik vind dat soms best lastig.

Doe ik het allemaal wel eerlijk? Zullen ze later als ze groot zijn naar me toe komen en zeggen mama je hebt het goed gedaan. Of zullen ze mij misschien wel confronteren met aandacht tekort? Ik gok het eerste althans dat hoop ik, want ondanks dat ik nog best wel mijn onzekere momenten heb als moeder, kan ik toch ook wel naar mezelf kijken en denken: je doet gewoon mega je best en dat is alles wat nodig is.

Enfin ik dwaal helemaal af zoals ik dat vaker kan doen……Ik leg je in je bedje en vertel nog even wat we allemaal al gedaan hebben in de tijd die we samen hadden. De fietstocht naar de bakker, de lekkere rozijntjes op de markt die je kreeg toen we nootjes kochten en natuurlijk dat we nog even naar de koe gezwaaid hebben op de kinderboerderij.
We kletsen en geinen nog wat, ik vertel je hoeveel ik van je hou en dan?

Dan ineens is het rustig en stil… dat moment waarop ik even alleen naar mijn eigen ademhaling luister voordat deze oase van stilte weer gevuld wordt met een hoop gepraat en hier en daar een krijs en gelach. Dat moment waarin je even al je dromen door je gedachten laat gaan, wat zou ik nog allemaal willen hoe gaat mijn toekomst eruitzien en zo blij want we gaan bijna op vakantie!! Maar eerst nog even first things first!

Compleet

Tijd dat je zus ons weer komt verblijden met haar radslagen en belevenissen van de dag. Door al het enthousiasme dat zij meebrengt in haar eigen ‘ik’ word jij toch wat ondergesneeuwd.
Met een lief stemmetje roep je zus en ren je naar de voordeur! Daar komt toch alles weer samen.
We zijn weer compleet met alle chaos die dat met zich meebrengt maar toch lukt het dan om allemaal in onze eigen ik samen te zijn. Vriendinnetjes passeren de drempel en de koekpot wordt geplunderd aan de keukentafel iedereen doet zijn ding en de dag gaat voorbij…

Maar ik denk nog even terug aan het begin van de dag want wat is de ochtend toch altijd fijn gewoon omdat jij dan weet: “mama ziet jou ook” … Ps. In de vakantie is je zus aan de beurt

Wil je niks missen van  Iris en haar prachtige gezin? Volg dan @mamavan.alledagenheeldruk op Instagram .

Iris Tjaden
Iris Tjaden

Hi, Ik ben Iris, moeder van twee en ADHD-coach met als motto: "I am what I am, just leave it that way. Geïnspireerd door haar eigen dochter, schrijft zij blogs waarin zij het moois van ADHD in het licht zet en inspiratie deelt waarin kinderen met ADHD mogen zijn wie zij zijn en mogen voelen wat zij willen voelen. Voor meer inkijk in het dagelijkse leven van Iris neemt ze jou mee op instagram. Volg haar snel @mamavan.alledagenheeldruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *