Mind

MIND: Jij in mijn schaduw..en ik in die van jou

Toen ik je zag was ik me er nog niet bewust van dat jij degene zou worden die mijn hoofd op hol deed slaan, dat ik met jou oud ging worden wist ik toen nog niet. Nu is er niks zo duidelijk in mijn leven dan dat ik jou nooit meer laat gaan. Samen één, samen een team’

Ik wist het, jij wist het, beide apart van elkaar waren wij ons ervan bewust dat iets niet ging zoals we om ons heen zagen. Ik ratelde maar door…….  Zocht naar oplossingen, veranderde elke week de strategie in het huis weer en uiteindelijk zo vaak dat jouw reactie vaak hetzelfde bleef. Je liet me in mijn waarde dat had ik nodig. Ik sprong van hot naar her, van tips naar ‘nu gaan we het zo doen’, ik maakte de chaos compleet door onwetendheid in de zoektocht en jij was de rust.

Op een gebied waar we geen van beide ooit nog waren geweest moesten we onze weg vinden. Beide een karakter, beide een mening, beide een eigen idee bij wat er speelde en beide een eigen weg in verwerking toen eenmaal het hoge woord eruit was. We gingen ervoor, samen met jou groeien in dit proces had ik met geen ander kunnen doen.

Samen op één lijn

Op één lijn staan als ouders is heel belangrijk voor een kind dat duidelijkheid en structuur nodig heeft. Jezelf even wegcijferen en even totaal niet belangrijk vinden is dagelijkse kost en vooral doorgaan is een must. Soms schiet je compleet door je energie heen denkende ‘’hoe ga ik dit allemaal doen ?’’ maar als je samen met je partner sterk staat is er niks dat je kan tegenhouden.

Je kracht is eindeloos……. Maar ook soms op…
Dat is het moment dat ik even in jou schaduw mag staan, dat jij t allemaal even oppakt en komt met de goede raad die we kunnen gebruiken. Jij die mij even de rust geeft om te denken en weer even te gronden in het ‘zijn’.

De energie die ik dan nodig heb komt van jou.
Het is fijn deze samenwerking te hebben met je partner zeker als je soms momenten ervaart waarin je het overzicht even kwijt bent. Het overzicht kwijt zijn als ouders in de wirwar die adhd soms met zich meebrengt is totaal niet raar.

Sterker nog het hoort erbij en maakt je mens, alleen is het altijd weer fijner op de rails te krijgen als je samenwerkt, samen de weg uitzet en elkaars grenzen kent.

I know! Het is geen Valentijnsdag en nope mijn man is niet toevallig jarig vandaag. Maar volgens mij is er niet altijd een speciale dag of moment nodig om soms is even gewoon zo huppakeetjes te zeggen dat je iemand waardeert, van iemand houdt of graag ziet😉.

 

‘If you got me, I got you’….
Iris Tjaden
Iris Tjaden

Hi, Ik ben Iris, moeder van twee en ADHD-coach met als motto: "I am what I am, just leave it that way. Geïnspireerd door haar eigen dochter, schrijft zij blogs waarin zij het moois van ADHD in het licht zet en inspiratie deelt waarin kinderen met ADHD mogen zijn wie zij zijn en mogen voelen wat zij willen voelen. Voor meer inkijk in het dagelijkse leven van Iris neemt ze jou mee op instagram. Volg haar snel @mamavan.alledagenheeldruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *