Reviews

UITJE: Rupsje Nooitgenoeg, de theatervoorstelling

Op uitnodiging van Just Entertainment en Media Tornado mochten wij op tweede paasdag wij naar de theatervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met kunst. Bij elke schildering kwam hetzelfde dier het podium op. Dit deel van de show was onwijs leuk, maar wel heel langdradig. De schilderijen en dieren bleven komen.


Na de schilderijen en dieren kwamen de onderwater dieren en werd er door vader zeepaard gesproken met verschillende onderwater dieren over de manier waarop zij eitjes groot brengen.

Er was een vuurvliegje. Dit eenzame vuurvliegje ging op elk lichtje in de buurt af in de hoop dat het een ander vuurvliegje was en hij niet langer alleen zou zijn, hier werden zaklampen, reflecterende hondenogen, autolampen etc benoemd. Tot het vuurvliegje eindelijk andere vuurvliegjes vond. Magisch was het allemaal.

Rupsje Nooitgenoeg

En daar was Rupsje Nooitgenoeg. Met mooie kunstwerkjes van fruit en snoepgoed werd het welbekende versje geciteerd.

‘Op maandag at hij zich dwars door een appel heen, maar genoeg had hij nog niet. Op dinsdag at hij zich dwars door twee peren heen, maar genoeg had hij nog altijd niet. Op woensdag at hij zich dwars door drie pruimen heen, maar genoeg had hij nog altijd niet. Op donderdag at hij zich dwars door vier aardbeien heen, maar genoeg had hij nog altijd niet. Op vrijdag at hij zich dwars door vijf sinaasappels heen, maar genoeg had hij nog altijd niet.

Op zaterdag at hij zich dwars door een stuk- chocoladetaart,- een ijsje,- een zure bom, (dat is een hele grote augurk)- een plak kaas, – een stuk worst,- een lolly,- een stuk vruchtencake,- een worstje,- een taartje- en een stuk watermeloen.

 

 

Die avond had hij pijn in z’n buik. De volgende dag was het weer een zondag. Het rupsje at zich dwars door een groen blaadje heen. Het voelde zich nu al veel beter. Hij had geen honger meer, hij had echt genoeg. En hij was nu ook niet meer klein, hij was een grote, dikke rups geworden. En die grote rups bouwde een heel klein huisje voor zichzelf, dat cocon genoemd wordt. Daar bleef hij meer dan twee weken in zitten. Toen knabbelde hij een gat in de cocon, krabbelde naar buiten en…Wat een wonderschone vlinder!”

 

Al met al was het een súper leuke voorstelling van ongeveer 55 minuten. Niet te lang, niet te kort. Leerzaam speels en afwisselend. Ik raad iedereen aan om te gaan! De voorstelling Rupsje Nooitgenoeg speelt nog in diverse theaters door het hele land.

Sharon
Sharon

Joehoeee! Ik ben Sharon, mijn leeftijd begint binnenkort met het cijfer 3. Samen met mijn vriend en ons zoontje leef ik veel in Nederland en een beetje op Curacao, waar ik twee stiefkinderen heb ♡ Gezond eten en bewegen is iets wat ik érg belangrijk vind, mijn dagen staan dan ook in het teken van het zoeken en maken van gezonde maaltijden en tussendoortjes. Buitenshuis doe ik vrijwel alles lopend of op de fiets. Ik ben altijd druk met niks doen en ik schrijf graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *