a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

BEWEGING: De Avond4daagse

Gisteren is bij ons de Avond4daagse weer van start gegaan. Het evenement waar Ezra elk jaar weer naar uit kijkt. Gezellig met haar vriendinnen 5 km wandelen. Bij ons in Zoetermeer is het de 49ste editie. Uiteraard is deze loedermoeder altijd te laat met aanmelden maar gelukkig kan je op de eerste dag van het evenement ook nog aanmelden bij het startloket. Lucky us.

In heel Nederland zijn er jaarlijks 600 Avond4daagse die bij Koninklijke Wandel Bond Nederland zijn aangesloten.
Van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg en van de Randstad tot de Achterhoek

De Avond4daagse is een niet meer weg te denken traditie in Nederland.
Kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s: inmiddels zijn al drie generaties opgegroeid met de Avond4daagse.

Wat is nou eigenlijk de Avond4daagse en waarom is het belangrijk om er aan mee te doen?:

  • 4 avonden in beweging zijn
  • 4 dagen plezier maken met vriendjes en vriendinnetjes
  • misschien wel je allereerste medaille
  • een onvergetelijk herinnering.

Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan een Schone Avond4daagse. Zo worden er tips gegeven, hoe we er voor kunnen zorgen dat alles netjes blijft en er niet onnodig veel troep gemaakt wordt. Voor meer informatie hierover neem eens een kijkje op https://www.avond4daagse.nl/deelnemers/schone-avond4daagse

Zelf heb ik als kind ook jaarlijks de Avond4daagse gelopen. Wat een lol, kletsen, snoepen en gillen onder viaducten en in tunnels.

Nu is er in dat opzicht niet zoveel veranderd. Ezra vindt het geweldig lekker kletsen, alleen is het vele snoepen veranderd in wat meer gezondere keuzes. Ze krijgt fruit mee en mag natuurlijk ook wel iets van een snoepje meenemen. Maar geen hele zakken of rolletjes.
En dat gegil is er nog steeds. Je kan beter oordopjes in doen, wat kunnen die kinderen gillen zeg.

Toch verbaast het me dat de groep in haar klas steeds kleiner wordt.
Dit jaar  doen er nog maar 7 kinderen mee uit een klas van 28. Ik vraag me toch af hoe dat komt. Is dat omdat ze ouder worden? Niet meer stoer om te lopen? Of heeft het een andere reden?

Toen ik op de basisschool zat deed gewoon iedereen mee een enkeling uitgezonderd maar tegenwoordig is het de minderheid die loopt.

Heeft dat te maken met interesses of de drukke schema’s van de kinderen en ouders? Natuurlijk is het even een gepuzzel met werk, eten, sporten etc maar die 4 dagen per jaar moet dat toch wel lukken.

Het is goed voor de kinderen om te wandelen. Niet alleen voor de beweging maar ook voor het groepsgevoel en doorzettingsvermogen. De laatste dag is het altijd een groot feest en het hele centrum staat vol met ouders, opa’s, oma’s etc om de kinderen op te vangen met lekkers en bloemen. Die vrolijke gezichtjes die dan een bos bloemen krijgen of een cadeautje. Daar geniet je toch van.

Ik ben heel benieuwd of jullie kinderen meelopen met de Avond4daagse. En als ze niet meelopen wat is daar dan de reden voor? Laat het ons weten in de reacties.
Wil je meer weten over de Avond4daagse? Neem dan eens een kijkje op de site van de Avond4daagse https://www.avond4daagse.nl/

Comments: 1

Post a Comment