a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

Blootgewoon

Ik ben zelf opgevoed dat naakt heel gewoon is. Mijn ouders liepen vaak naakt voordat ze gingen douchen en ik heb hier nooit raar van opgekeken. Tijdens de puberteit veranderde dit natuurlijk wel en ging ineens de douchedeur wel op slot. Er was onlangs veel commotie over een programma met blote mensen op de televisie, waarbij kinderen werd geleerd hoe naakte mensen eruit zagen en er werden educatieve vragen gesteld. Eerst vond ik het ook wat vreemd, maar na het kijken van de eerste aflevering vond ik het eigenlijk een grote meerwaarde. Waarom? Lees verder dan vertel ik je er alles over!

Wat ik ontzettend goed vond is dat ze aan het begin van het programma zeiden dat je nooit zomaar je kleding uit mag trekken voor iemand, ook niet online. Ook werd gevraagd of de kinderen akkoord gingen en de volwassenen ook. Hoe belangrijk is het om kinderen te laten zien dat alle lichamen anders zijn en er mogen zijn. We zien tegenwoordig om social media alleen maar perfecte lichamen en als ze dan wat voller, slanker of anders zijn dan worden putjes en oneffenheden ook nog weggewerkt. Volle sportieve vrouwen op de cover? Mensen met een handicap of een syndroom op de cover? Nee, dat is allemaal moeilijk en lastig, onzin en vooral gewoon niet nodig! We zijn allemaal anders en uniek en een eenheidsworst die je vaak ziet in magazines. Zo jammer, gelukkig proberen wij het anders te doen met ons eigen SASSY Magazine!

Tegenwoordig doen we thuis alle deuren dicht of zijn we onzeker over ons eigen lichaam en geven dit zo door aan onze eigen kinderen. Zo niet nodig. We hebben allemaal dingen die we niet mooi vinden of anders zouden willen laten zien, maar ons lichaam is prachtig en mag er zijn! Laat je kinderen zien dat bloot normaal is en niet gelijk seksueel hoeft te zijn. Leer ze wel hun grenzen aangeven en dat hun altijd de baas zijn over hun eigen lichaam.

Het is eigenlijk verontrustend dat zo’n programma nodig is om te laten zien dat iedereen er anders uit ziet en we niet allemaal hetzelfde perfecte lichaam hebben. Ook onze verschillen mogen we omarmen en lief hebben. Zo weet ik nog goed dat ik voor het eerst met een vriendin naar de sauna ging ( ik was denk ik 16 of 17 jaar) en voor het eerst naakt daar binnenkwam. Ik voelde mij zo onzeker, maar naar een tijdje zag ik de anderen ook en zag ik hun mooie dingen en minder mooie dingen en was er eigenlijks niks gek aan. 

Het ligt ook aan je opvoeding of je hebt meegekregen dat het normaal is om bloot naar de douche te lopen of dat je de deur op slot deed en dan nog al je kleren uit moest doen. Zo worden we allemaal anders opgevoed en gaat het er bij de één iets preutser aan toe dan bij de ander. Dat mag en is oké. Maar de mooiste boodschap uit dit programma is dat de kinderen mooie inhoudelijke vragen stelden en er zo een mooi gesprek ontstond. En de conclusie was dat je allemaal van je lichaam mag houden, ongeacht hoe deze eruit ziet.

Als we allemaal eens wat meer van ons lichaam gingen houden, werd het blootgewoon!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 4

Post a Comment