a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

BOEKRECENSIE: Het Avontuurlijke Kinderkeuzeboek – Irene van der Laan

Mijn dochter is gek op het lezen van boeken, maar dan het liefst zo visueel mogelijk en dit bijzondere boek biedt tal van mogelijkheden om de fantasie van kinderen in vervulling te laten gaan. Het is namelijk een keuze boek en de kinderen mogen daarom zelf kiezen welk hoofdpersoon, dier en omgeving ze terug willen zien. Hoe tof is dat? Wij konden niet wachten om erin te duiken en mijn dochter kreeg niet genoeg van het kiezen, lees mee en ontdek hoe verrassend dit unieke boek is!

5 minuten verhalen in ieder hun eigen wereld

Je mag zelf de keuze maken voor de hoofdpersoon, een dier en de omgeving. Daarnaast is het superleuk met de toegevoegde tekeningen van kinderen en de mogelijkheid om zelf ook een verhaal te schrijven of een tekening te maken. Dat maakt dit boek echt uniek. De 5 minuten verhaaltjes zijn geheel uniek en verrassend voor elk kind.

Visueel maakt de fantasie groter

Het boek staat naast prachtige verhalen vol met fantastische tekeningen van kinderen. Het is ontzettend leuk vorm gegeven en dat maakt het samen een mooi geheel. Mijn dochter is heel visueel ingesteld en leest graag en dit helpt om de verhalen nog meer levend voor haar te maken. De highlights van het boek zijn dan ook:

  • Kiezen voor een hoofdpersoon, dier en een locatie;
  • Ieder verhaaltje duurt 5 minuten;
  • Er is na ieder verhaal ruimte om zelf een tekening of verhaaltje te maken.

Wat vonden mijn kinderen ervan?

Ik heb een tweeling van 8 jaar (j/m) en mijn dochter is een zorgekind. Ze vonden de verhalen allebei fantastisch en het zelf kiezen maakt dat ze meer betrokken zijn bij het verhaal. De tekeningen maken het levend en zo zien ze de verhalen helemaal voor zich. Of ik het nu voorlees of dat ze het zelf lezen, ze vinden de verhalen fantastisch en uitdagend en kunnen er geen genoeg van krijgen. De ruimte om zelf ook verhalen te schrijven of tekeningen te maken maakt het helemaal af. Ze zijn mega fan van dit prachtige avontuurlijke kinderkeuze boek en kunnen niet wachten tot het volgende verhaal! Kortom, een echte aanrader voor ieder kind die van lezen houd, die betrokken wilt zijn in het verhaal en visueel is ingesteld. Vanavond wordt het weer genieten! 🙂

Het avontuurlijke kinderkeuzeboek | Irene van der Laan | met illustraties van de lezers | Paris Books | € 15 te koop via www.hetkinderkeuzeboek.nl

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment