a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

De eerste keer; Je kind naar de kinderopvang

Het is bij mij alweer even geleden, maar ik kan het mij nog goed herinneren. Na mijn zwangerschapsverlof van mijn tweeling was het dan zover, ze mochten voor het eerst naar de kinderopvang en ik was al dagen zenuwachtig. Mijn werkgever wilde graag dat ik gewoon weer kwam werken en ik vond het reuze spannend. Ik wilde ze eigenlijk het liefst constant bij mijn houden, maar was overtuigd dat ze in goede handen waren. Ik vertel je alles over de eerste keer je kind naar de kinderopvang brengen en deel ook handige tips waar je rekening mee moet houden. Lees je mee?

Ik had de nacht voordat het moest gebeuren weinig slaap gehad en ondanks dat ik dacht dat ik dit wel even zou doen, bekroop mij toch het gevoel dat ik iets deed wat niet natuurlijk was. Ik was er op tijd en bracht mijn kinderen naar binnen (toen nog baby) in twee maxicosi’s en ze waren daar heel aardig en namen ze uit mijn handen om ze de juiste zorg te geven. Toen ik weg moest wilde ik eigenlijk het liefst weer naar binnen rennen om ze te halen. Ze waren nog zo jong en klein, had ik wel het juiste gedaan? Op weg naar werk probeerde ik mij te focussen op de muziek terwijl ik weg droomde in de trein. Het werk nam de aandacht grotendeels weg en ik ging dan ook gauw aan de slag.

Later op de dag bekroop mij wel het gevoel dat ik niet kon wachten om ze weer zo snel mogelijk op te halen. Het kon mij niet snel genoeg gaan en ik knuffelde ze helemaal plat toen ik ze weer in mijn armen kon houden. Zo ging het eigenlijk dagelijks en ik kon er maar moeilijk aan wennen na een traumatische bevalling en een postnatale depressie (waarvoor ik nog in behandeling was).

Mijn werkgever wilde het liefst dat ik minstens 4 dagen kwam werken, maar uiteindelijk bleek dit niet haalbaar. De kosten voor de kinderopvang waren dusdanig hoog dat ik weinig salaris over hield en zo had werken natuurlijk geen zin. Ik heb het dan ook volgens mij nog geen maand volgehouden en ben toen weggegaan bij mijn werkgever. Ik wilde graag werken, maar mijn kinderen ook zo veel mogelijk in de buurt hebben. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ik Boost your Health gestart ben en mijn droom van een eigen business achterna ben gegaan.

Waar moet je nu op letten als je voor het eerst gebruik wilt maken van de kinderopvang?

  • Bereid je goed voor en kijk welke kinderopvang het beste aansluit bij jouw wensen;
  • Bereken eerst hoeveel kosten je maakt en terug krijgt voordat je het gelijk gaat doen;
  • Kijk of het de moeite is om ernaast te werken, anders is vragen om meer salaris of minder dagen opvang wellicht een oplossing;
  • Kijk of de desbetreffende kinderopvang een HKZ-certificaat heeft;
  • Bekijk het pedagogisch- en voedingsplan bij de desbetreffende kinderopvang en kijk of dit overeen komt bij jouw wensen;
  • Communicatie is heel belangrijk, vraag hoe ze te werk gaan en wat ze doen als je kind onverwachts ziek wordt;
  • Vraag aan andere moeders in je buurt welke kinderopvang hun het beste vinden en waarom, zodat je een volledig beeld krijgt en wat recensies kunt nagaan;
  • Vraag om een rondleiding en of alle krachten in het bezig zijn van een VOG (verklaring omtrent gedrag).
En misschien nog wel het belangrijkste volg altijd jouw eigen gevoel als moeder, je intuïtie laat je nooit in de steek!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 2

Post a Comment