a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

DIY: Regenboog macramé hanger

Macramé vroeger was het al hip en langzaamaan komt het weer helemaal terug. Zo ook de regenboog macramé hanger, je hebt hem ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen. Je kunt ze online shoppen, maar hij is ook heel simpel om zelf te maken! In deze blog laat ik je zien je hem heel simpel zelf kunt maken en hij is ook nog eens lekker budgetproof.

Wat heb je nodig voor de regenboog macramé hanger?

 • Jutetouw
 • Katoengaren XL
 • Scherpe schaar
 • Tape
 • Een stevige naald

Ik kocht zowel het jutetouw als het kantoengaren XL bij de Action. Het jutetouw kosten €4,78 voor 10 meter en voor de katoengaren betaal je €1,39 per bol. In totaal heb ik voor €8,95 aan materiaal gekocht, een koopje dus!

Let’s go!

 1. Leg het touw in de vorm van de regenboog neer. Plak de uiteinde van het touw af met een stukje tape om te voorkomen dat het touw gaat rafelen als je er mee aan het werk bent. Knip de stukken af en leg ze in de gewenste vorm. Ik heb gekozen voor een regenboog met 3 bogen, maar je kunt hem uiteraard zo groot en breed maken als je zelf wilt.
 2. Als de regenboog in de juiste vorm ligt is het handig om met een stukje tape aan te geven van waar tot waar het katoengaren komt. Zo stopt het katoengaren straks mooi op dezelfde hoogte.
 3. En dan nu het meeste werk… Maak het touw vast met een klein knoopje boven het stukje tape en wikkelen maar! Zorg dat je het touw strak en goed tegen elkaar wikkelt voor het mooiste resultaat.

 1. Aan het einde van de boog maak je het touw weer vast met een klein knoopje en knip je het af. Bij de onderste boog (in mijn geval de witte) laat je een langer stuk garen zitten, dit heb je straks weer nodig om de bogen aan elkaar te maken.
 2. Als alle bogen omwikkelt zijn met het katoengaren leg je ze nogmaals in de gewenste vorm. Aan het lange stuk garen bevestig je de naald, zodat je de bogen aan elkaar kunt gaan bevestigen.
 3. Het aan elkaar vast maken is best een klus, maar als je het eenmaal doorhebt gaat het vrij snel. Let wel op dat je de bogen goed strak aan trekt, zodat de vorm van de regenboog mooi blijft. Voor nu heb ik er voor gekozen om géén ijzerdraad te maken, omdat het jutetouw van zichzelf al vrij stroef is waardoor je het makkelijk in vorm kan houden. Gebruik je ander touw of maak je de regenboog groter dan is het verstandig om eerst ijzerdraad om het touw te wikkelen, voordat je het katoengaren eromheen wikkelt.

 1. Als de bogen aan elkaar bevestigt zijn hecht je het draad af en knip je het af. De moeilijkste klus is geklaard!
 2. Aan de achterkant kun je nog een lusje bevestigen zodat je de regenboog op kunt hangen. Dit kun je onzichtbaar doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi lintje boven de regenboog uit te laten komen.
 3. Nu is het tijd om het tape aan de onderkant los te maken en het touw aan de onderkant uit elkaar te halen.
 4. Als je dit gedaan hebt knip je het touw af op de gewenste lengte en klaar is je toffe wandhanger!

Als je de techniek eenmaal doorhebt kun je de wandhanger in elk gewenst formaat maken. Ook kun je er voor kiezen om meer bogen toe te voegen aan je regenboog. Genoeg om uit te proberen en mee te variëren dus. Naast een wandhanger kun je er bijvoorbeeld ook een leuke sleutelhanger van maken!

Heb ik je enthousiast gemaakt en ga je ook aan de slag? Vergeet mij dan zeker even niet te taggen in je eindresultaat! Leuk om jullie creaties te zien!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 1

Post a Comment