a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

Even voorstellen: Warsha Atwarie – onze nieuwe gastblogger!

Een nieuwe uitdaging, een blog schrijven voor Boost your Kids. Zo leuk, toen Melinda en Isabelle, mij via Instagram benaderde. Maar allereerst, wie ben ik? Mijn naam is Warsha Atwarie. Ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben van Hindoestaanse afkomst. Ik ben kindercoach en oprichtster van KINDERVREUGDE. Ik richt mij voornamelijk op kinderen en opvoeders uit multiculturele gezinnen. Lees gauw verder!

Vanaf jongs af aan paste ik op in grote gezinnen. Baby’tjes, peuters en zelfs pubers, al was ik er zelf nog een. Ik deed het met ontzettend veel liefde en plezier. Misschien wel meer dan anderen. Anderen zien vaak beter wat jou uniek maakt. Een aantal jaren geleden werd ik door mensen gewezen op de manier waarop ik communiceer en contact maak met kinderen; het had iets magisch. Als een magneet trokken kinderen naar mij toe.

Om ervaring op te doen in het werken met kinderen, startte ik als vrijwillig voorlezer bij de Stichting Voorleesexpress. Je zou denken dat het alleen gaat om een boekje voorlezen, maar het is veel meer.. bij de stichting stimuleren ze de Nederlandse taal op een leuke en speelse manier. Deze werkwijze paste heel goed bij mij. Kinderen kunnen op allerlei manieren leren. De Voorleesexpress heeft voornamelijk te maken met multiculturele gezinnen. Kinderen voelden zich veilig bij mij: ik was toegankelijk voor hen omdat ik zelf een niet-Nederlandse cultuurachtergrond hebt. Al snel merkte ik dat mijn interesse en expertise ligt bij jonge kinderen uit multiculturele gezinnen. Daarmee heb ik mijn doelgroep als kindercoach bepaald.

Als kind had ik deze hulp graag gewild. Als jong meisje had ik een bemiddelende rol tussen mijn ouders en de buitenwereld. Het betonen van eer en het behalen van successen was een must. De erkenning die je wilt van de Nederlandsche samenleving, maar ook van familie en vrienden. Op een gegevens moment ga je keuzes maken. Ik leefde tussen twee werelden waarin ik in beide maar een deel in aanwezig was. Vaak koos ik voor de Nederlandse samenleving omdat ik hier dagelijks mee te maken had zowel door school als werk.

Kindercoach is een relatief onbekend beroep. Tot voor kort waren er hiervoor weinig tot geen mogelijkheden buiten de reguliere jeugdzorg. Gelukkig zij er nu meer mogelijkheden zoals kindercoaching. Kindercoaching is vooral praktisch en heeft de mogelijkheid om een traject te bieden aan het kind. Een regulier traject is mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen jonger dan 6 jaar maar ouder dan 4 jaar is in een aangepast traject in goed overleg mogelijk.

Als kindercoach biedt je handvatten aan ouder (s), kind en gezin. Dit doet een kindercoach veelal in samenwerking met school om een goed eindresultaat te behalen. Je helpt de kinderen zich meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hierdoor voorkom je belemmeringen bij de verdere ontwikkeling en zorgt dat deze kinderen minder aan de zijlijn staan en een oorsprong hebben in de samenleving. Samen met de kindercoach ontdekt het kind zijn/haar eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werkt de kindercoach samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert het kind over hoe hij of zij in elkaar zit. Ze leren bijvoorbeeld over welke emoties en gedachten er zijn, deze te benoemen, te accepteren en te uiten op een gezonde manier.

Waar de nood het hoogste is daar wil KINDERVREUGDE het verschil gaan maken.

Lees meer op mijn website kun je meer over mij en mijn werk lezen. Op Facebook en Instagram ben ik aardig actief en kun je mijn werk en de actualiteiten volgen.

Mijn naam is Warsha Atwarie. Als er iemand is die weet dat je aan de buitenkant niet kunt zien wat er van binnen speelt, dan ben ik het wel. Ik zie er misschien Hindoestaans uit, maar als ik mijn mond open doe komt er een rasechte Amsterdamse naar buiten. Omdat ik van Hindoestaanse afkomst ben, weet ik hoe het is om als kind met een niet-Nederlandse achtergrond in Nederland op te groeien. Ik weet als geen ander, hoe moeilijk het kan zijn om je te leren uiten. Beide culturen trekken aan je en soms weet je niet waar je voor ‘moet’ of ‘mag’ kiezen. Tijdens mijn eigen coachingstraject kwam ik er achter, dat doen wat je echt leuk vindt en waar je echt goed in bent, vaak dichterbij jezelf ligt dan je van tevoren kunt bedenken. Dit was voor mij het moment, dat ik besloot dat ik graag wil werken met kinderen die zich moeilijk kunnen uiten. Ik deel dan ook met liefde mijn blogs en verhalen met jullie om zo nog meer kinderen (en hun ouders/verzorgers) te inspireren.

Post a Comment