a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FASHION: Het leed dat Instagram heet…

Alle (fashion) mama’s hebben er mee te maken, IN STA GRAM. De druk die sociale media, en met name Instagram op ons legt is groter dan dat wij vaak denken. Miljoenen moeders volgen elkaars account om de hele dag te gluren naar schattige kindjes, de een nog beter gekleed dan de ander. En wat we daar zien willen we natuurlijk allemaal hebben. 

Merkjes 

Mini Rodini,  Bobo Choses,  One Day Parade,  Hugo Loves Tiki,  The Animals Observatory,  Repose Ams,  Tiny Cottons,  Sproet&Sprout en Ammehoela Kids zijn slechts enkele van de merken die niet kunnen ontbreken in de kast van onze kleintjes. Elke dag komen deze merkjes voorbij op Instagram en de nieuwe collecties zijn binnen no time uitverkocht.

Niet alleen kleding maar ook hip speelgoed is niet meer weg te denken van instagram. De Wobbel, het koffertje van Olli Ella, een microstep, een veloretti fiets en een stoeltje van Nofred zijn échte musthaves.

Koopdrang

Instamama’s hebben vaak te maken met serieuze koopdrang. Door het zien van de mooiste kledingstukken en musthaves op elkaars Instagram-account krijgen wij de drang om te kopen. Zeg nou zelf, mijn kind moet dat toch ook hebben! Véél te leuk allemaal. Een grappig shirtje van Mini Rodini en een mooie broek van Bobo Choses is niet genoeg, het liefst hebben we van elk merk de top-artikelen van het betreffende seizoen. Vergeet die veel te toffe winterjas niet! Ohhhh en die doorzichtige regenlaarsjes! Daar moeten natuurlijk wél gave sokken in, ik neem meteen 2 paar sokken! Hup, weer 28 euro bovenop de 179 eurootjes die al in het winkelmandje liggen te wachten. Vervolgens rekenen we ze maar al te graag af en voelen ons ‘a kid in a candy store’.

Capsule collectie

De laatste tijd zie ik steeds meer mama’s die werken met een capsule collectie. Dit houdt in dat je voor jezelf een maximaal aantal (duurzame) items in de garderobe van je kindje toe staat. Het is slim om te kiezen voor items die makkelijk, en het liefst allemaal met elkaar te combineren zijn. Beter voor het milieu én de portemonnee.

Charelle heeft hier eerder een blog over geschreven. Hebben jullie dit artikel al gelezen? Zij heeft ervoor gekozen om een capsule collectie aan te schaffen voor haar zoontje Nouri. https://boostyourkids.nl/2019/01/28/fashion-capsule-collectie/

ps; I’m guilty (too)!

Hoe gaan jullie om met de social druk op instagram? Laat jij je beïnvloeden door alle te gekke items die voorbij komen? Laat het ons weten in de reacties.

Post a Comment