a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Gezond eten in een land waar alles groot, groter, grootst is!

Als je op vakantie gaat hoort daar natuurlijk lekker eten bij. Op vakantie is eten nou eenmaal vaak wat luxer, uitgebreider en wordt er wat vaker gezondigd. Maar hoe ga je hier nu mee om als je in een land bent waar alles groot, groter, grootst is?! Ik vond het best een uitdaging en neem jullie mee in onze zoektocht naar balans.

Canada

In zowel Canada als Amerika is the bigger, the better een welbekende uitspraak. Alle porties zijn dan ook vele malen groter dan in Nederland en je rijdt langs het één na het andere fastfoodrestaurant. Vooral het buiten de deur en onderweg eten was lastig. De eerste paar dagen is het natuurlijk helemaal prima dat er een patatje wordt gegeten als lunch of een broodje met wat saus, maar er moet wel een balans zijn in ongezond en gezonde voeding.

Gelukkig hadden wij de luxe dat we bij mijn opa en oma logeerde en dat er (als we “thuis” waren) een gezonde zelfgemaakte maaltijd voor ons klaar stond. Maar het uiteten gaan is de hele vakantie toch wel een zoektocht gebleven. Ze kennen in Canada dan ook echt geen kleine porties. Zo gingen we uiteten bij een restaurant en bestelde hier een kinderportie spaghetti voor Gijs.

Grote porties

Ik wees nog even naar Gijs en zei: maak het portie maar niet te groot hoor, dat eet hij toch niet op! Ze lachte vriendelijk en vroeg vervolgens of we ook nog patat bij het kindermenu wilde? En wees naar de snoephoek waar Gijs ook nog een snoepje (lees: mega candybar) mocht uitzoeken. Voor de patat hebben we vriendelijk bedankt, de candybar is meegegaan als toetje voor papa ;).

Het bord met spaghetti wat vervolgens werd gebracht was zo groot dat Gijs er minstens een week van had kunnen eten. En van alle “doggybags” die wij hebben meegekregen na onze etentjes hadden we makkelijk nog vier gezinnen eten kunnen geven. Ontzettende zonde, want het meeste eten verdween dan ook in de prullenbak.

Na een aantal keer uit eten gaan waren we gewend aan de grote porties en deelde wij onze maaltijd met Gijs en soms zelf wel met zijn drieën. En zelf dan bleef er vaak nog (veel te veel) eten over. Naast de grote porties zijn er weinig tot geen gezonde opties bij fastfood restaurants, waar je toch al snel in terecht komt tijdens een roadtrip of een dag winkelen.

Kindermaaltijden

Uiteindelijk hebben we wel een aantal restaurant gevonden die speciale kindermaaltijden hadden, waar je gewoon een broodje kon bestellen. Uiteraard werd ook hier gevraagd of je er niet nog extra saus, snoepjes e.d. bij wilde, dit zat er gelukkig niet al standaard bij.
Daarnaast nam ik steeds vaker zelf lunch e.d. mee van huis. Zodra we op pad gingen stond ik trouw een aantal boterhammetjes te smeren, vers fruit te snijden en gezonde snacks voor onderweg in te pakken.

Nu klink ik natuurlijk als een ontzettende health-freak, maar niets is minder waar. Uiteraard hebben we heerlijk genoten van veel te lekkere en ongezonde dingen deze vakantie! Wel vind ik het voornamelijk voor Gijs belangrijk dat hij goed en gevarieerd eet, ook op vakantie. Hoe staan jullie hierin? Wordt er bij jullie op vakantie ook flink gezondigd?

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Comments: 1

Post a Comment