a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Gezonde borrelhapjes

In het weekend gezond eten vind ik soms best wel lastig. Ik heb niet altijd zin om dan ook nog te koken en vaak ontbreekt het me aan de inspiratie. Het liefst eten we dan wat hapjes, maar vaak is dat niet zo gezond, omdat je dan de groenten mist.

Afgelopen weekend heb ik een dag niet gekookt en verving ik de hoofdmaaltijd door kleine (en toch nog redelijk gezonde) hapjes. Dit presenteerde ik op een grote broodplank. Ik maakte gevulde eieren, wraps en vulde dit aan met drie kleuren paprika, komkommer en tomaatjes. Voor kinderen kun je ook goed zo’n bord/plank maken, met hierop verschillende dingen. De ervaring leert dat kinderen zo meer aangespoord worden om (onbekende) dingen te eten. Het ziet er namelijk heel gezellig uit als je het zo presenteert.

Ideaal voor kinderen die kieskeurig zijn!

 

Wat heb ik gemaakt?

 

Wraps

Besmeer de wraps met truffemayonaise. Leg hier vleeswaren naar keuze op (denk aan kip, rosbief, ham). Vervolgens wat pijnboompitjes en parmezaanse kaasvlokken. Daarna oprollen en in stukjes snijden, klaar!

Gevulde eieren

Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel eruit en doe dit in een kom. Fijnprakken met mayonaise en ketchup naar smaak. Eventueel kun je de staafmixer er doorheen halen om het goed glad te krijgen. Voeg hier wat druppel tabasco aan toe en een scheut worcester shire saus. Een klein beetje kipkruiden toevoegen (let op dat je hier niet teveel van doet). Als je het lekker vindt, kun je er een héél fijn gesnipperd uitje doorheen doen.

Je kunt zowel de wraps als de eieren goed van tevoren maken. Doe de wraps in huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de eieren.

Zoek je nog een hapje voor een leuk feestje? Maak dan de wraps en de gevulde eieren, deze mogen zeker niet ontbreken.

Post a Comment