a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Hoe ik een Bent-o-holic werd!

Bento is een gevarieerde en gezonde lunch, die zijn oorsprong vindt in Japan. Een Bento is een lunch die in Japan voornamelijk bestaat uit rijst, vis/vlees en groenten. Inmiddels is Bento ook overgewaaid naar Nederland. In Nederland geven we als lunch voornamelijk brood mee en verder weinig andere dingen. Best wel saai eigenlijk.
Een Bento bestaat uit officieel uit twee delen koolhydraten, een deel eiwit en twee delen groenten/fruit.

Toen Sil vorig jaar in januari naar school ging, moest hij ook twee keer per week gaan overblijven. Hij vond het helemaal niet zo leuk, omdat hij voor schooltijd naar de voorschoolse opvang moest, met overblijven naar een klas met andere kinderen die ook moesten overblijven en uit school weer naar de naschoolse opvang. Al met al een drukke en best wel rommelige dag voor zo’n klein jochie.

Ik ben toen gaan bedenken hoe ik de lunch leuker kon gaan maken voor hem. Na wat speurwerk op internet kwam ik op Bento boxen uit. Ik had nog nooit van het hele fenomeen ‘Bento’ gehoord en vond het in eerste instantie ook wat overdreven. Toch heb ik een broodtrommel (yumbox) aangeschaft met vakjes en wat prikkertjes. En wat bleek?

Missie geslaagd! Het overblijven werd zo leuker voor Sil en tegelijkertijd ging ik ook meer variëren. In plaats van twee boterhammen in een lunchbox proppen, kon ik nu door de vakjes ook andere dingen meegeven. Omdat ik een yumbox heb, kan ik zelfs yoghurt meegeven, gezien deze lekvrij is. Je kunt ook denken aan paprika, komkommer, tomaatjes, soepstengels, ei en ga zo maar door.
De trommel maak ik altijd een avond van de voren klaar. Doordat deze lekvrij is, droogt het eten ook niet uit en wordt appel bijvoorbeeld zelfs niet bruin.
Je kunt de trommel mooi maken door brood uit te steken met vormpjes of door leuke spiesjes te maken met prikkers.

Is jouw kind een lastige eter of vindt hij overblijven niet leuk? Dan is het de moeite waard om eens te proberen of het door eten leuk te presenteren in een broodtrommel of gewoon op een bord, zeker de moeite waard om te proberen.

Of ik elke dag een Bento trommel mee geef? Zeker niet! Ik vind dat Sil ook zijn eten moet eten als het er ‘normaal’ uit ziet en dat doet hij gelukkig ook.
Kost het veel tijd om een Bento te maken? Ook zeker niet. Dat is helemaal afhankelijk van hoeveel tijd je er zelf ik wil steken. Als je alles met vormpjes gaat uitsteken en bijvoorbeeld de appel in een blaadje gaat steken, kost dat je meer tijd. Maar met alleen een paar prikkertjes ben je net zoveel tijd kwijt als normaal, maar kun je het wel net wat specialer maken. De trommel maak ik altijd een avond van de voren klaar. Doordat deze lekvrij is, droogt het eten ook niet uit en wordt appel bijvoorbeeld zelfs niet bruin. Scheelt ‘s ochtends ook weer tijd en gestress :-).

Benieuwd geworden waar ik mijn spulletjes vandaan heb of wil je zelf ook aan de gang met bento? Neem dan een kijkje in de webshop van Hello Lunch voor de leukste producten! (www. hellolunch-shop.nl). Maar pas op: verslaving ligt op de loer!

Post a Comment