a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Hoe zorg je ervoor dat je kinderen groente eten?

Het is vaak zo dat kinderen in het beginsel alles eten maar hoe ouder ze worden hoe moeilijker het wordt om ze nog alles te laten eten. Iedereen heeft zijn eigen manier en denkwijze over kinderen en voeding. Ik heb mijn kinderen bijvoorbeeld nooit potjes gegeven, alleen in ‘nood’ situaties. Nu weet ik natuurlijk niet of dat invloed heeft op het verdere eetpatroon van kinderen maar in mijn ogen is het vaak wel zo dat kinderen die opgegroeid zijn met alleen maar potjes, minder goed eten. Ik heb er nooit een heel fijn idee bij gehad, niet gekoeld en dan in zo’n potje. Maar ieder zijn eigen ding er zullen ongetwijfeld genoeg kinderen zijn die er groot mee geworden zijn en heel veel lusten. Maar ook de kinderen die altijd vers gegeten hebben komen wellicht ook ooit op het punt dat ze niets meer willen eten,  gelukkig is dit bij ons in het gezin niet echt het geval. Mijn dochter is wel de moeilijkste eter maar als ik andere soms hoor eet zij eigenlijk ontzettend goed. Lees gauw verder!

Het is natuurlijk vreselijk frustrerend als je kind slecht eet, als ouder zit je dan echt met je handen in het haar. Krijgt mijn kind wel genoeg binnen?

Hoe pak je dat nou aan met die moeilijke eters?

  1. Geef het goede voorbeeld: dat is natuurlijk eigenlijk een hele makkelijke tip maar het werkt wel. Zien eten doet eten. Als je als ouders iets niet lust zullen de kinderen het ook niet graag eten.
  2. Laat de kinderen meebeslissen en eventueel meekoken. Wanneer de kinderen zelf een groente mogen kiezen zullen ze dit eerder eten en helemaal als er zelf meegekookt is.
  3. Zorg dat er altijd groente/fruit snacks in huis zijn. Maak op de dagen dat het mogelijk is een bordje vol met verschillende groentes en snacks en bied dit ze aan. Als iets gesneden en kant en klaar voor ze staat zullen ze dit sneller proberen.
  4. De groente verstoppen is ook een goede optie. Zo krijgt je kind bijna ongemerkt een hoop groente binnen. Van bijna elke groente is er wel een soep te maken. Een lekker pompoensoep, broccolisoep of bloemkoolsoep is zo gemaakt en ze hebben niet door dat het boordevol groente zit.
  5. Maak mooie creaties, kleed het bord leuk aan. Zorg dat er veel mooie kleuren op het bord liggen. Dit nodigt meer uit dan een vies uitziende groene of bruine hap.
  6. Neem de kinderen eens mee naar een biologische boerderij of moestuin en laat ze zien waar alles vandaan komt. Zo hebben de kinderen tijdens het eten iets te vertellen over de groenten of eventueel het vlees wat op het bord ligt.

Hoe pakken jullie het aan? En mocht je het lastig vinden, laat ons dan weten of bovenstaande tips je kind geholpen heeft 😉

Post a Comment