a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Muffinvorm, maar dan anders

Ik heb een muffinvorm thuis en eigenlijk gebruik ik die maar heel weinig. Af en toe eens voor muffins of eiermuffins, maar verder ligt die het hele jaar in de kast.

Toch leent een muffinvorm zich uitstekend voor andere dingen. Ik gebruikte hem deze keer bijvoorbeeld om een toetje voor de kinderen te maken. Ik heb een muffinvorm voor 6 muffins, maar ook een grote voor 12 muffins. Degene met 6 muffins heb ik nu gebruikt, maar voor een grotere groep kun je degene met 12 muffinvakjes gebruiken. Gebruik ze dan voor hapjes in de vorm van kipstukjes of komkommerplakjes en tomaatjes en ga zo maar door.

Je kunt ze helemaal naar eigen wens opvullen natuurlijk, maar ik deed in twee vormpjes griekse yoghurt met een toefje slagroom en wat discodip. De andere vakjes vulde ik op met fruit. Denk aan kiwi, banaan, aardbeien, druiven, mandarijn enz.

Wat ook erg leuk is, is om de LunchPunch Stix te gebruiken. Hier kun je heel goed stukjes brood aan rijgen of stukjes groenten of stukjes fruit. Deze keer heb ik allemaal rondjes uit fruit gestoken en deze aan de Stix geprikt. Dit geeft een erg leuk effect. Zeker voor kinderen die lastig groenten en fruit eten, kan dit een goede oplossing zijn. Als iets leuk gepresenteerd wordt, vinden kinderen het vaak des te interessanter om het toch te proberen.

Ik gebruik de Stix vaak in de broodtrommel, maar ook gewoon tussendoor als ze uit school komen en nog geen fruit op hebben. Zo maak je heel simpel toch iets heel leuks.

Je kunt  natuurlijk ook wegwerpprikkers kopen, maar ik vind dit zonde van het geld én van het milieu. De Stix zijn misschien op het oog een duurdere aankoop, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit dan dat je elke keer nieuwe prikkertjes moet kopen en belast je zo minder het milieu. De prikkers zijn stevig en zijn gemaakt van van voedselveilig ABS. Ook kunnen ze in de vaatwasser (en geloof me: dat is heel fijn). Ze zijn ook BPA, PHTHALATE, lood en Pvc vrij.

Deze te gekke stix zijn te koop bij Meester Aap https://www.meesteraap.nl/lunch-punch-lunchprikkers-regenboog-groen.html

Post a Comment