a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

FOOD: Uit eten met een peuter

Je kent het wel, je hebt net je eten bestelt en je peuter zijn geduld is op en krijgt een mega meltdown midden in het restaurant. De boze blikken, de goedbedoelde tips, ze komen allemaal voorbij, het liefst wil je verdwijnen onder tafel maar vluchten is geen optie meer!

We hebben een periode gehad dat dit elke keer weer vaste prik was als we ergens gingen eten. Wat resulteerde in de een ging met Gijs op stap terwijl de ander zijn eten op at, met als gevolg dat nummer twee zo snel mogelijk een koude maaltijd weg mocht werken om er dan in net zo een rap tempo weer vandoor te gaan.

Ik merkte dat het me langzaam aan ging beperken en dat ik deze situaties wilde gaan vermijden door gewoon maar niet meer uit eten te gaan. Super jammer, want veel te leuk (en lekker!) om het niet te doen. Gelukkig hebben we van de drama-etentjes ook wel het een en ander geleerd en leek het me leuk om onze tips met jullie te delen!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoek een (redelijk) kindvriendelijk restaurant uit, waar in ieder geval de nodige faciliteiten aanwezig zijn denk aan een kinderstoel, een kindermenu en een goede verschoonruimte. Naast dat het voor je eigen gemak makkelijk is, wijst het er ook op dat jullie hoogstwaarschijnlijk niet de enige zullen zijn met een kind aan tafel.

Ontspan!

Hoe meer spanning jij in je hebt, hoe meer je kind dit zal voelen en daar op zal reageren. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel goed om in je achterhoofd te houden.

Ook de kinderen zijn een avondje uit!

Voor de kinderen is het ook een avondje uit, betrek ze er dus ook vooral bij! Blijf met ze in gesprek, reageer en wees oprecht. Ik zie vaak om me heen (en ook zeker een valkuil van mij) dat alle volwassenen met elkaar in gesprek zijn en het kind er maar bij zit, op zich niet vreemd dat een kind dan capriolen uit gaat halen om de aandacht te trekken.

Speelgoed

Wees niet bang om een tasje met speelgoed mee te brengen naar een restaurant. Kies kleine dingen waar je kind zichzelf even mee kan vermaken of wat hem afleiding geeft op de momenten dat zijn/haar geduld op de proef wordt gesteld.

En zelfs als je al het bovenstaande hebt gedaan is de kans zeer aanwezig dat er één of meerdere meltdown-momenten zich voordoen in het restaurant, maar laat het je vooral niet beperken, het hoort er nou eenmaal bij!

Natuurlijk levert het uiteten gaan met je kind ook ontzettend leuke en grappige momenten op. Zo heeft Gijs wel eens een half uur lang met een tafel vol dames op leeftijd lopen sjansen. Hij genoot volop van alle aandacht en hij had de dames binnen no time om zijn kleine vingertje gewonden. Wat zijn jullie leukste  en vreselijkste momenten geweest tijdens een etentje?! Ik ben benieuwd! Laat het ons weten in de reacties of stuur een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Comments: 2

Post a Comment