a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: 5 Handige tips om je kind verkoeling te geven tijdens een hittegolf

Het is ineens wel heel erg warm in Nederland en dat zijn we niet gewend. Kinderen vinden dit niet altijd fijn en zoeken (net als wij) graag verkoeling. Maar hoe kun je je kind(eren) op weg helpen bij het vinden van meer verkoeling en waar moet je op letten. Wij delen handige tips die je niet mag missen, lees je mee?

Begin de dag vroeg

In de vroege ochtend (en aan het einde van de dag) is het iets koeler en kun je meer dingen ondernemen. Dus kies ervoor om met je kind(eren) naar het strand, zwembad of meer te gaan in de vroege ochtend. Zo kun je optimaal genieten en kun je tijdens het heetste moment van de dag (tussen 12 en 3 uur in de middag) weer terug naar huis.

Blijf water drinken

Met deze temperatuur ligt uitdroging op de loer. We moeten namelijk een stuk meer drinken, omdat ons lichaam ook meer verbrand. Let erop dat je kind voldoende drinkt. Mocht water geen optie zijn doe er dan wat suikervrije siroop of fruit doorheen voor de smaak. En waterijsjes zijn deze warme periode ook echt een must. Vaak hebben kinderen meer behoefte aan drinken of een ijsje dan een maaltijd.

Houd het in huis koel

Doe heel vroeg in de ochtend de ramen even open om door te luchten. Daarna alles dicht en gordijnen of lamellen ook. Zet een aantal ventilatoren aan of wellicht heb je de luxe van een airco. Dit helpt om de warmte buiten te houden en optimaal te kunnen genieten in huis, juist ook als het warm is. Met deze temperaturen is het binnen vaak nog lekkerder dan buiten 😉 In de tuin in een badje is natuurlijk ook heel fijn, let er wel op dat je soms de schaduw moet opzoeken, maar hier vertellen we hieronder meer over. 

Geniet met mate van de zon

De zon is natuurlijk heerlijk en ondanks de warmte geeft dit ons ook een gelukzalig gevoel en krijgen we een lekker kleurtje waardoor alles beter staat. Maar let op dat je jezelf en je kind(eren) goed blijft insmeren. Met deze sterkte zeker iedere 1-2 uur en het gezicht wellicht nog vaker. Sommige zonneproducten zijn niet water resistent en gaan er daardoor snel af als kinderen het liefste in het water zijn, let daarom dus goed op dat ze niet onnodig zonneschade oplopen.

Koude douche

Soms is een koude douche voor kinderen even wennen, dus probeer van lauw naar koud te gaan als ze dit fijn vinden met het warme weer. Kort koud douchen is met deze dagen wel zo fijn. Bij sporten of extra inspanning kan dit twee keer per dag. Sommige vinden het fijn als ze net wakker worden en anderen genieten ervan aan het einde van de dag. Geen of weinig tijd, doe dan wat koud water op je polsen zo koel je ook snel af. Zet een ventilator op de slaapkamer en houd alles dicht en zo koel mogelijk. Zo slaap je – en je kind(eren) – enigszins goed ondanks de warmte.

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 3

Post a Comment