a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: 5 Tips om hoofdluisbesmetting op school te voorkomen

We kennen het allemaal wel en willen daarom niet verrast worden dat onze kids thuiskomen met hun haar vol met luizen. En mocht dit wel gebeuren willen we paraat staan met handige oplossingen om zo snel mogelijk weer van deze vervelende beestjes af te zijn. Wist je dat je er met een behandeling van maar 15 minuten vanaf kunt zijn? Met de producten van XT Luis wordt de bestrijding van hoofdluis een eitje! Lees gauw verder en maak kans op een mooi pakket!

Natuurlijk is het ook fijn om het enigzins te voorkomen en daarom geven wij 5 handige tips om de luizen op afstand te houden:

Maak gebruik van een luizenzak

Het wordt al bij heel veel scholen veelvoudig gebruikt, een luizenzak voor de jassen en tassen om zo ervoor te zorgen dat als er luizen zijn deze niet van de ene naar de andere jas.

Controleer regelmatig op school en thuis

Het is belangrijk om regelmatig je haar te controleren op hoofdluis. Dit doen ze al regelmatig op school, maar is thuis ook wel zo fijn. Zo kun je meteen ingrijpen als er toch hoofdluis blijkt te zijn.

Was je haren niet te vaak

Ik hoor regelmatig dat luizen zich vooral nestelen in schoon en fris haar. Het is sowieso niet nodig om het haar dagelijks te wassen (met shampoo, natuurlijk wel met water) en als je het niet te vaak doet dan heb je dus ook minder kans op luizen. Dat is wel zo fijn!

Gebruik allemaal een aparte borstel

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar door allemaal een eigen haarborstel te gebruiken verklein je de mogelijkheid van luizen in heel het gezin. Het is natuurlijk fijner om één kind te behandelen, dan 3 kinderen en ook nog een volwassene. Door dit te scheiden heb je minder kans dat ze bij iedereen terecht komen.

Bescherm je kind tegen hoofdluis nog voordat hij/zij het heeft

Nu hoor ik je denken, is dit niet een beetje onrealistisch? Met de XT Luis Protect & Go niet meer, want deze spray helpt het haar gezond te blijven, zorgt voor minder klitten en zorgt ervoor dat het hoofdluizen doodt voordat een besmetting kan plaatsvinden. Ideaal voor school, logeerpartijtjes en feestjes.

Eerste hulp bij hoofdluizen

Zodra je luizen tegenkomt, voer dan meteen de behandeling uit met XT Luis – 1 x Once Liquid gel. Deze behandeling zorgt ervoor dat de hoofdluis na 15 minuten meteen verleden tijd is. Vergeet echter niet al het beddengoed en jas(sen) meteen op 60 graden te wassen, zodat ze nergens meer terecht komen.

WIN WIN WIN!

Maak kans op een prachtige (en handige) set van XT Luis met de 1 x Once Liquid Gel en de Protect & Go Spray om hoofdluis voor te zijn!

Hoe kun je kans maken?

  • Laat hieronder weten waarom je kans wilt maken;
  • Deel dit bericht via social media.
We maken de gelukkige winnaar aanstaande vrijdag 26 juni bekend via Facebook!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 2

Post a Comment