a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Diagnose – Koemelkallergie [2]

Myla was 8 dagen oud, zat onder de uitslag en krijste na het drinken van de fles. Ontroostbaar en zo zielig. “Krampjes en babyeczeem”, zei de kraamvrouw. “Koemelkallergie”, zei mijn moedergevoel. Lees snel verder hoe Monique hier als ouder mee omging? 

Dag 10 zat ik bij de huisarts en via de kinderarts van het consultatiebureau kreeg ik alternatieve voeding voor haar en een verwijzing naar het kinderziekenhuis. Ze had inderdaad een koemelkallergie en de voeding bracht eindelijk de rust waar we beide zo naar verlangden. De uitslag verdween als sneeuw voor de zon. De krampjes werden minder en waren beter te handelen. Via het ziekenhuis mochten we overstappen op medische voeding waarmee ook de laatste restklachten verdwenen.

Omgeving

Wegens allergie hebben we altijd goed op haar voeding moeten letten. Dit is niet altijd even makkelijk of leuk voor haar, maar inmiddels hebben we er een goede weg in gevonden. Mensen om ons heen vinden het vaak lastiger als wij zelf. Bijvoorbeeld wanneer we ergens anders eten, naar een verjaardag gaan of wanneer er getrakteerd wordt op het kinderdagverblijf. Ik zorg dan altijd dat ik fruit of een snack in de tas heb zitten wat ze mag eten. Ik leg haar ook uit dat ze buikpijn krijgt van bepaalde voeding en beter voor wat anders kan kiezen.

Alternatieve voeding

Wanneer je kind graag hetzelfde eet als jij, zul je wat alternatieven moeten bedenken. Zo strooien we graag geraspte kaas over de pasta en dat wilde Myla ook wel. De overstap naar geitenkaas hebben we voorzichtig geïntroduceerd en dat is gelukkig goed gegaan. Ze eet nu heel graag broccoli met pasta en geraspte geitenkaas. Tegenwoordig vind je veel alternatieven in de supermarkt, vooral op de babyafdeling vind je veel snacks zonder melkproducten. En naast de bekende soja producten vind je ook steeds meer producten van plantaardige melk zoals kookroom van haver. Dit vind ik een uitkomst, zo hoef ik niet apart voor haar te koken en kunnen we allemaal cannelloni of hartige taart eten.

Heb jij ook een kind met een allergie en welke aanpassing vond of vind jij nog steeds het moeilijkst? Eerder heeft Lisete ook een blog geschreven over koemelkallergie. Wil je deze ook nog eens lezen? Klik dan hier voor de blog van Lisette.

Comments: 3

Post a Comment