a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Hoe leer je je kinderen meer over duurzaamheid?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over duurzaamheid, maar wat is duurzaamheid nou precies?
‘Duurzaamheid betekent dat je rekening houdt met wat mensen, die na jou leven, nodig hebben zodat ook zij fijn op deze aarde kunnen leven. En dat je waardering hebt voor andere mensen en alles wat in de wereld om je heen bestaat. Duurzaamheid betekent eigenlijk gewoon  ‘blije mensen op een gezonde aarde’ en ‘er is altijd genoeg voor iedereen’.

Wij maken gebruik van de aarde, onze leefomgeving. Daarnaast bevuilen wij de aarde met uitlaatgassen, plastic, industrie, bouwen etc. Iets terug doen voor de aarde en er voor zorgen dat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van de aarde is dus eigenlijk de duurzaamheid.

Hoe kunnen wij er nou voor zorgen dat dit straks nog kan en hoe kunnen we onze kinderen hier meer over vertellen en in mee laten denken?

Afval scheiden/Recycle

Je kunt natuurlijk klein beginnen. In veel gemeentes moet je al afval scheiden maar laat je kind hierover meedenken. Vraag je kinderen het vuil weg te gooien in de daarvoor bestemde bak en leg ze uit waarom je dit moet doen. Bedenk ook welke producten je nog kan gebruiken, een eierdoosje kan je bijvoorbeeld voor verf gebruiken bij het knutselen. Keuken- en wcrollen zijn top om mee te knutselen. Op Pinterest vind je ontzettend veel knutsel ideeen.

Auto Rijden

Pak vaker de fiets of ga lekker wandelen. Ik probeer in het voorjaar de auto meer te laten staan en de fiets te pakken voor een boodschapje etc. Leg uit aan de kinderen wat uitlaatgassen met de aarde doen.

TooGoodToGo

Deze geweldige app gebruik ik sinds kort. Dit geweldige concept is de strijd aangegaan tegen voedselverspilling. Iedere dag kan je door middel van het kopen van een magic box voedsel redden. De kinderen mogen samen met mij de app bekijken en uitkiezen bij welke ondernemer we voedsel gaan redden. Ze vinden het helemaal geweldig en spannend wat er Magic Box zit. Voor meer informatie over de ToogoodtoGo app check https://toogoodtogo.nl/nl

Energiebesparing

Duurzaamheid en energiebesparing gaan goed samen. Haal de stekker van apparatuur die niet gebruikt wordt uit het stopcontact. Laat geen opladers in stopcontacten zitten en doe altijd de lichten uit. Gebruik een douchewekker zodat er niet onnodig veel water verbruikt wordt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden hoe we onze kinderen meer kunnen leren over duurzaamheid. Boost Your Kids zal hier vaker aandacht aan besteden. Mocht je tips voor ons hebben of eventueel willen samenwerken op het gebied van duurzaamheid? Stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Comments: 2

Post a Comment