a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Mijn bevallingsverhaal 1.0

Inmiddels heb ik er al 3 bevallingen opzitten en moet ik zeggen dat ik best dankbaar mag zijn voor de bevallingen die ik heb gehad. Alledrie waren ze kort, waarbij de laatste het kortst maar ook wel het heftigst. Ik ga jullie vertellen over mijn eerste bevalling.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn eerste bevalling een eitje was. Net 19 geworden en zoals jullie misschien al in een van mijn eerdere blogs hebben gelezen stond ik er alleen voor. Alleen mijn moeder was bij de bevalling en dat was super fijn. Er is niets fijner dan er iemand bij te hebben die zo dichtbij je staat en precies weet wat je doormaakt. Ondanks dat ik super bang was voor wat er ging komen was ik behoorlijk zen.

Hittegolf

Er was een hittegolf in de zomer van 2003 en het was inmiddels 11 augustus. Mijn uitgerekende datum was 30 juli. Ik was dus al 12 dagen over mijn uitgerekende datum heen. Die ochtend moest ik naar het ziekenhuis om een hartfilmpje te laten makenom te kijken of alles ok was met die luie donder.
Om 08.00 uur ‘s ochtends werd ik wakker door krampen maar had geen idee of dit het nou was want het was heel zwakjes. Ik riep mijn moeder en die gaf mijn zusje de opdracht om de weeen te timen. Mijn moeder belde mijn vader dat hij maar naar huis moest komen want het kon weleens gaan gebeuren vandaag. Nou ik weet niet hoe maar mijn vader was binnen no time thuis vanuit Amsterdam. Ik denk dat hij heeft gevlogen.

De weeen waren nog steeds niet heel sterk en om 11.00 uur moesten we naar het ziekenhuis voor het hartfilmpje. Eenmaal aangesloten aan alle apparatuur was het toch wel duidelijk dat het echt was begonnen. Er werd me toen verteld dat het waarschijnlijk nog wel even ging duren en dat ik beter naar huis kon gaan.

Dus wij naar huis met het idee dit duurt nog wel even. Rond 12.30 uur waren we weer thuis. Om 13.30 uur werden de weeen een stuk heftiger. De verloskundige werd gebeld en die kwam er zo snel mogelijk aan. Ik gok dat zij er rond 14.15 uur was. Toen kreeg ik te horen dat ik 7cm onsluiting had en dat we naar het ziekenhuis konden gaan. Zij zou er zo snel mogelijk aankomen maar ze moest eerst nog even op huisbezoek.

Eenmaal in het ziekenhuis mocht ik gelijk naar de verloskamer en werden de weeen nog veel heftiger. De verpleegkundigewaren ontzettend lief en mijn moeder was echt geweldig. Doordat iedereen zo relaxed en rustig was, was ik dat ook. Af en toe moesten ze zelfs vragen of ik er nog wel was haha.

Persweeen

Inmiddels was het 15.15 uur en was ik het wel een beetje zat. Ik wilde  echt niet meer. En toen, toen kwamen de persweeen en ik wist niet wat me overkwam. Mam ik moet poepen riep ik nog. Ik mocht  nog niet persen want er was niemand bij en de verloskundige was er nog steeds niet. Met de grootste moeite moest ik deze persweeen wegpuffen. Nou ik kan je vertellen dat is niet te doen, wat een hel.

Ik kon het niet meer houden, mijn moeder rende de gang op om te kijken of ze de verloskundige zag. De verloskundige stond dus gewoon op de gang te kletsen, ik was echt zo pissed. Toen de verloskundige eenmaal binnen was kreeg ik snel een onderxoek om te kijken of ik echt mocht gaan persen. En ja hoor, 10 cm ontsluiting. Let’s go!!!!

Binnen 2 persweeen, ja echt twee persweeen is mijn lieve kleine mannetje geboren!!

Sem werd geboren op 11 augustus 2003, om 15.30 uur en niet te geloven dat hij over anderhalve maand dus gewoon 16 wordt!!

Wil jij ook je bevallingsverhaal met ons delen? Stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids,nl

 

 

Post a Comment