a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Mijn dochtertje te dik ?!

Mijn dochter lust alles. Of het nou broccoli, fruit of koek is, alles gaat erin. Alles vindt ze lekker en als ze half denkt dat er eten in de buurt is, staat ze naast je.
Vanaf baby af aan is ze al wat dikker geweest dan andere kinderen. Helemaal niet dat ze moddervet is, maar ze is ook zeker niet mager.

Waar ik de laatste tijd tegenaan loop, is dat veel mensen ongegeneerd hun mening geven. Zo hoor ik regelmatig dat het niet zo gek is dat ze dik is omdat ze alles lust. Zelfs als ik in de supermarkt loop en ze daar een appel eet. Ik vraag me dan echt af waar ze zich mee bemoeien, want ze weten niet eens wat ze te eten krijgt.
Ik vind dat zo vervelend! Want het is helemaal niet het geval dat ze alleen maar snoep en koek krijgt, integendeel zelfs!

Gezonde voeding

Ik probeer haar gezond op te voeden en ze krijgt als drinken alleen maar water of thee en bij haar brood krijgt ze een glas melk. Verder krijgt ze twee stuks fruit per dag. Dit geef ik net wanneer het uitkomt, de ene keer in de ochtend en de andere keer ‘s middags. Het andere moment krijgt ze dan wel eens een liga of een ander kinderkoekje, maar ook regelmatig komkommer, tomaatjes, paprika en worteltjes. Dat vindt ze ook lekker.
Als ik voor haar neus een bak chips en een bord groenten neer zou zetten, weet ik 100% zeker dat ze voor de chips zou kiezen. Dat dan weer wel… Maar welk kind zou dat niet doen?!

Natuurlijk ben ik blij dat ze goed eet en niet zeurt. Maar dat andere mensen zich er dan mee bemoeien of constant zeggen dat ze (te) dik is, wordt wel vervelend. Ik weet ook wel dat ik me er niet zoveel van aan moet trekken, maar toch…

Het hoeft daarom dus ook helemaal niet zo te zijn dat dikke(re) kinderen zo zijn omdat ze ongezond eten of weinig bewegen. Ze zeggen wel eens: ‘ieder pondje gaat door het mondje’ en dat is misschien in veel gevallen waar zijn, maar dus zeker niet altijd!

Zolang ik zelf maar weet dat ze gezond en gevarieerd eet en lekker beweegt, maak ik me niet zo druk. Gelukkig zijn de arts en verpleegkundige van het consultatiebureau mensen die echt met je meedenken en niet gelijk hun oordeel vellen. En dat maakt mij ook zekerder dat het niet erg is en dat mijn dochtertje ‘gewoon een Hollands welvaren’ is!

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben voor Lisette, stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl.

Comments: 3

 • reply

  Daphne

  15 april 2019

  Zo herkenbaar! Pijnlijk ook dat iedereen zo zijn/haar mening eruit flapt. Zolang je zelf als moeder maar weet dat jij de goede keuzes maakt voor je kind en inderdaad, bijna ieder kind zal voor een bakje chips kiezen i.p.v. een wortel en dat moet soms ook prima kunnen!

 • reply

  traitly

  13 juni 2021
 • reply

  traitly

  14 juni 2021

Post a Comment