a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Nog geen diagnose….

Gisteren hebben jullie wellicht op instagram stories kunnen zien dat wij in het ziekenhuis zaten. Het afgelopen jaar hebben we helaas met regelmaat een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen met onze oudste zoon.

Onze oudste zoon is sinds september vorig jaar onder behandeling in het LUMC. Na een tijd aanhoudende klachten met pijn in zijn buik en last van zijn darmen werden we door de kinderarts in ons ziekenhuis doorgestuurd naar het LUMC om daar een diagnose te laten stellen.

Helaas na de eerste onderzoeken die geen pretje zijn geweest waarbij hij volledig onder narcose moest en dat ook nog eens in de week van kerst, kwam er geen duidelijk antwoord op onze vraag wat er nu aan de hand was. Zijn darmen tonen zowel symptomen van de ziekte van Crohn als Colitis Ulcerosa. Ook een MRI kon geen uitsluitsel geven.

Na een periode van verschillende medicijnen waaronder prednison is er niks veranderd in zijn ziektebeeld en was de vraag en nu? Hoe kan het zijn dat er niet duidelijk is wat hij heeft, de kinderarts gaf aan dat ze dit UIBD (unexplanaible inflammatory bowel disease) noemen,  wat eigenlijk gewoon betekend dat ze het niet weten.

Onderzoeken

Gisteren zaten we dus weer in het ziekenhuis opnieuw voor dezelfde onderzoeken om toch nog eens te kijken of er wellicht iets veranderd is ten opzichte van de eerste keer. Ook deze keer hebben ze weer verschillende dingen gezien. Maar wederom geen duidelijk beeld dus opnieuw een MRI. De teleurstelling bij Sem en bij ons was groot. Mijn grote stoere jongen van bijna 16 die zich al een jaar zo rot voelt en nog steeds geen duidelijkheid. De tranen stonden hem nader dan het lachen. Hij wilt zoveel en ook zelfs school heeft er dit jaar onder geleden. En dan nog steeds geen duidelijkheid. Mijn moederhart breekt om hem zo te zien.

Voeding

Ik heb veel gelezen over voeding i.c.m darmziektes. Ik wil daarom ook gaan proberen om het met voeding een stukje comfortabeler voor hem te maken zodat hij minder pijn heeft en weer wat meer energie. In eerste instantie wil ik het gaan proberen door glutenvrij te gaan eten.

Ik ben hel benieuwd of jullie of eventueel een bekende van jullie bekend zijn met die ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa bij kinderen. Wellicht hebben jullie m.b.t. voeding of nog andere tips om het comfortabeler te maken voor mijn kleine grote man. Heb jij een tip? Laat het me dan alsjeblieft weten en stuur  een mailtje naar info@boostyourkids.nl of stuur me even een dm via instagram @boostyourkids. Mijn dank is groot.

Comments: 3

Post a Comment