a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: PCOS – als zwanger worden niet vanzelf gaat

In de lente van 2016 besloten ik en mijn vriend om ons grootste avontuur tot dan toe te gaan starten. We wisten vanaf het begin van onze relatie al dat we beide graag kinderen wilde, maar voordat we de grote stap gingen zetten naar een gezin moest alles voor ons gevoel goed op de rit zijn. Inmiddels hadden we beide een vast contract bij onze baas, een mooi huis en wisten we het helemaal zeker.. wij willen de rest van ons leven samen zijn, kom maar op met het huisje, boompje, beestje!!

Na gestopt te zijn met mijn anticonceptie merkte ik dat mijn cyclus wel heel erg lang was. Ik werd gemiddeld 1x per 2/3 maanden ongesteld. Het voelde niet goed en we hebben dan ook vrij snel contact opgenomen met mijn huisarts. Na overleg bleek ik aardig wat symptomen te hebben van PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom). Om dit en eventuele andere dingen uit te sluiten werden we al snel doorgestuurd naar de gynaecoloog.

De afspraak bij de gynaecoloog was een paar dagen later. In de tussentijd was er dus meer dan genoeg tijd om de zelf dokter uit te hangen en Google volledig uit te pluizen (tip: doe dit niet!!). Ik heb de meest nare verhalen gelezen in deze dagen. Van vrouwen die volop in IVF-trajecten zaten tot aan vrouwen die nooit een kindje hebben kunnen krijgen. Ineens besefte ik me dat mijn grootste nachtmerrie wel eens werkelijkheid kon gaan worden…

Bij het onderzoek van de gynaecoloog werd het vermoeden van mijn huisarts al snel bevestigd. Op de echo was te zien dat in mijn eierstokken veel cystes zaten. Ik zal je alle medische termen en uitleg besparen, maar om zwanger te kunnen worden was er ondersteuning nodig vanuit de gynaecoloog. Op volledige natuurlijke wijze zwanger worden zou voor ons vrijwel onmogelijk zijn. We zijn direct de medische molen ingestapt waar zowel mijn vriend als ik op verschillende dingen werden onderzocht.

In januari 2017 stond het vervolggesprek met de gynaecoloog gepland. De boodschap was kort en krachtig… Zwanger worden op de natuurlijke manier zou voor ons niet mogelijk zijn door een combinatie van verschillende factoren. We startte het nieuwe jaar met een flinke tegenvaller. Dit jaar zou in het teken komen te staan van hormonen, veel ziekenhuisbezoek en de start van een IUI-traject.

Wordt vervolgd…

PCOS is een syndroom dat de laatste jaren steeds meer ontdekt wordt. Stichting PCOS zet zich in om het syndroom meer onder de aandacht te brengen en om sneller tot de juiste diagnose te komen. Voor meer informatie over PCOS en de bijbehorende symptomen kun je terecht op www.stichtingpcos.nl

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Post a Comment