a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Poeppraat, zindelijkheid is toch wel een dingetje

Mijn kleine man is over het algemeen net iets later met alles, lopen, praten en ook zindelijk worden. Geen enkel probleem natuurlijk. Alles op z’n tijd maar zindelijk worden is toch wel lastig. Bij de oudste twee ging dit heel gemakkelijk. De kleine man had er wat minder zin in.

Onze eerste poging was afgelopen zomer toen hij bijna 3 jaar werd. Eerder gaf hij totaal niet aan dat hij eraan toe was. Omdat het een heerlijke zomer was dacht ik dit is het moment om het te gaan proberen. We lieten hem als we thuis waren lekker in zijn onderbroek rondlopen en zette hem regelmatig op de wc maar plassen, nee dat gebeurde niet. We hadden 2 potjes en een wc verkleiner maar meneer had totaal geen interesse.
Ik heb het toen maar even opgegeven en het een paar maandjes later weer opgepakt.

De tweede poging was wel een succes. Het ging toen eigenlijk heel snel wel goed. We hebben gebruik van een sticker beloningssysteem. Wat was hij trots als hij weer een sticker mocht plakken. De potjes vond hij niks maar met de wc verkleiner ging het prima. Maar dan; een plasje doen op de wc, geen probleem maar meneer vertikt het om de grote boodschap op de wc te doen.

Nog steeds niet….we zijn nu een paar maanden verder maar het poepen op de wc blijft een dingetje. Wanneer hij moet poepen vraagt hij om een luier. En wanneer hij klaar is mag de luier weer uit. Ik denk dat hij het ergens eng vindt. Dat hoor je natuurlijk wel vaker. Hij wil er echt nog steeds niks van weten.
We bieden het hem wel aan om op de wc te gaan maar het antwoord is steevast nee. Ik heb besloten hem verder niet te gaan pushen en het hem in zijn eigen tempo te laten doen. Dat hij om een luier vraagt schijnt al een goed teken te zijn.
Eind september wordt hij vier en ik hoop dat hij dan uit zichzelf al besloten heeft dat poepen ook prima op de wc kan.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Hebben jullie tips over hoe ik dit aan moet pakken? Laat het me weten in de reacties.

Comments: 1

Post a Comment