a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Tieners en alcohol; gaat dat samen?

Soms kom ik artikelen tegen op het internet waar ik graag op wil reageren. Een paar weken geleden kreeg ik iets onder ogen wat ging over kinderen en alcohol. Een moeder schreef dat ze haar 16 jarige zoon thuis wel eens een biertje liet drinken, want zo vertelde ze “liever dat hij thuis eens wat drinkt, dan stiekem met vrienden buiten op straat “. Ik dacht direct, ja daar ben ik het mee eens. Na het zien van de reacties onder de post was ik volgens mij een van de weinige die het met deze moeder eens was. Wellicht komt het omdat ik tiener was in de jaren 90 en ik op mijn 14e aan de breezers zat die mijn moeder kocht in de supermarkt en ik op diezelfde leeftijd ook al uit mijn dak ging in DE discotheek van Zoetermeer, Locomotion. “gekke tijden” waar ik graag wat over kwijt wil. Lees je mee?

Natuurlijk snap ik de reacties wel van de moeders die negatief reageren op het geven van alcohol aan je 16 jarige kind. Een 16 jarige is een kind, en mag officieel nog helemaal niet drinken. Wat als je kind verslavingsgevoelig is en meer en meer alcohol zou willen drinken en uiteindelijk niet meer zonder zou kunnen. Waar houdt het dan op? Maar aan de andere kant ben ik van mening dat het veiliger is je kind alcohol te laten proberen onder je eigen toezicht dan dat ze ineens op hun 18e met vrienden gaan hangen en zichzelf dan vol gieten omdat “het mag”.

Ik was er redelijk vroeg bij. Nu moet ik wel zeggen dat in mijn tienerjaren de legale grens van alcohol drinken begon bij 16 jaar, en niet bij de 18 jaar wat het nu is. Mijn broer die 3 jaar ouder is ging al regelmatig stappen en dronk wel eens wat en omdat hij het zo goed deed, durfden mijn ouders ook mij wat meer los te laten. Vanaf mijn 14e ging ik dan ook met regelmaat naar de Locomotion (De discotheek in Zoetermeer toendertijd), en dronken mijn vriendinnen voordat we weg gingen een breezer op de bank. De breezers kocht ik samen met mijn moeder bij het boodschappen doen. Soms vraag ik mij af of ze zich besefte dat het alcoholpercentage in deze drankjes nog behoorlijk hoog waren. Mijn vader bracht ons in het begin van mijn “stapcariere” weg en haalde ons ook weer op. Veertienjarige in een grote mensen disco waar je pas naar binnen mocht met 16 jaar.

Ondanks dat wij thuis wel eens een drankje dronken kwam het niet bij ons op om in de disco alcohol te bestellen. We wisten dat het niet mocht, vonden het eng en veel te spannend om daar überhaupt over na te denken. Dus stonden we in de sigarettenrook midden op de dansvloer met onze appelsap.

Ik ben van mening als je als ouder bepaalde zaken niet verbiedt, maar meer normaliseert dat de hunkering hiernaar een heel stuk afneemt. Ik heb nooit behoefte gehad om overmatig alcohol te drinken ,ik heb nooit gedacht… “hoe zou het zijn als” en met vervolgens helemaal laten gaan. Ik denk absoluut dat dit te maken heeft gehad met het feit dat ik dit in een veilige omgeving heb mogen en kunnen uitproberen.

Hoe denken jullie hierover?

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Comments: 1

Post a Comment