a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Wanneer komt de tweede?

Wij hebben er nooit een geheim van te gemaakt dat we graag een tweede kindje zouden willen als het ons gegund is. Mijn eerste zwangerschap was geheel onverwachts op natuurlijke wijze gelukt zoals jullie in een eerdere blog hebben kunnen lezen. Om die reden ben ik me extra bewust van het feit dat nog een kindje krijgen echt niet zo vanzelfsprekend is als soms wordt gedacht.

Zoals je in een eerdere blog hebt gelezen stonden wij aan het punt om te starten met een ziekenhuistraject om zwanger te kunnen worden, maar is dat ons gelukkig allemaal bespaard gebleven. Ik heb meerdere mensen om me heen die wel een ziekenhuistraject in zijn gegaan en alle respect hiervoor, want wow wat is dat zwaar!

Inmiddels is er qua gezondheid bij mezelf veel veranderd. Ik ben fitter, 40kg lichter en zit een heel stuk beter in mijn vel (letterlijk en figuurlijk!). Echter is de PCOS uiteraard nog steeds aanwezig dus hoe en of een volgende zwangerschap gaat lukken is onzeker.

Gijs is inmiddels ruim 1,5 jaar en de vraag: “en, wanneer komt de tweede?” is momenteel geen uitzondering meer. Natuurlijk heeft niemand er slechte bedoelingen bij, maar de vraag maakt me onzeker. Stel dat het deze keer niet lukt? Hoe ver gaan we dan, wat doe je wel en wat doe je niet? Hoever ga je om je kinderwens nog een keer in vervulling te mogen laten gaan?

Bij een eerste zwangerschap was het voor ons geen vraagteken of wij wel/niet een medisch traject in zouden gaan. De wens om moeder te worden was zo groot dat ik er op dat moment vrijwel alles voor over had. De laatste tijd vraag ik me af wat we zouden doen als het nu niet op natuurlijke wijze zou mogen lukken. De wens voor een tweede kindje, een broertje of zusje is heel groot, maar is die ook zo groot dat we het medische traject in zouden gaan met alle bijbehorende ups en (bovenal) veel downs?

Onderbewust is dit iets wat me veel bezig houdt en ook een reden waarom wij nog niet aan een tweede kindje durven te beginnen. Uiteraard ben ik me ontzettend bewust van het feit dat we onze handen dicht mogen knijpen dat we al een gezond kindje hebben, maar mocht een tweede kindje ons niet gegund zijn zal het toch best even zeer doen en zou ik dat ontzettend jammer vinden. Voor mezelf, maar ook voor Gijs.

Wanneer we klaar zijn voor de stap naar een tweede zwangerschap? Geen idee, maar wees je bewust van de vraag die je iemand stelt. Een zwangerschap is nooit vanzelfsprekend en het feit dat je een gezond kindje op de wereld mag zetten is en blijft een wonder.

 

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Comments: 2

Post a Comment