a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Wat gaat de weegschaal vandaag met mijn humeur doen?

Jullie kennen het vast wel. De haat en liefdes verhouding met je weegschaal. Je gaat elke dag op de weegschaal staan in de hoop dat er iets af is.
Al is het maar een ons. Lees gauw verder en ontdek hoe het mij gelukt is om dit achter mij te laten!


Wat ben ik blij dat ik die periode achter mij heb gelaten. Want wat heb ik mezelf met regelmaat er super rot door gevoeld.
En dat niet alleen, het zorgde er ook nog eens voor dat ik een ongezonde verstandhouding kreeg met voeding.
Want als de weegschaal niet het gewenste resultaat liet zien was ik de heel dag chagrijnig en niet te genieten.
Die dag durfde ik niks te eten. Want ze zeggen toch “elk pondje gaat door het mondje”.
Ja in zeker zin klopt dit. Zeer zeker als je jezelf vol stopt met voeding die vult in plaats van voed.

Maar die haat, liefdes verhouding zorgde er niet enkel voor dat ik stopte met voeding te eten die vulde, ik stopte ook met het eten van gezonde voeding die mij voeden
Ik wilde zo graag dat die weegschaal het juiste getal liet zien.

Mijn gewicht ging naar beneden maar het maakte mij niet gezonder. Ik miste veel belangrijke voedingstoffen die mijn lichaam nodig had om gezond te zijn. Het eindresultaat was dat ik inderdaad gewicht verloor maar dat was niet het enigste. Ook verloor ik mijn energie op dat moment. Het was soms zo erg dat ik niet genoeg energie had om de dag fatsoenlijk door te komen.  Dit opende mijn ogen.

Dat dagelijks op de weegschaal staan moest klaar zijn!
Het lukte mij om die gewoonte te veranderen. Ik wist de cirkel te doorbreken om niet meer dagelijks op de weegschaal te moeten staan. Om gewoon gezond te gaan eten en toch te genieten van het leven.

Daarom is mijn dagelijkse mantra
“Stay Healty and be Happy”.

Mijn naam is Inge, ik ben getrouwd met Fernando en samen hebben wij de zorg over 4 energie volle kinders genaamd Dylan(15), Kathy(9), Lesley(7) en Mylo(5). Op de eerste plek ben ik moeder en echtgenoten. Daarnaast ben ik ook eigenaar van Happy en Gezond iv en werk ik als zorgcoach. Graag neem ik jullie in mijn blogs mee in mijn wereld als werkende moeder, kinders, gezondheid, sporten, studie, vrije tijd. Ach laat ik het zo zeggen alle dingen die in het dagelijkse gezin’ s leven voor komen.

Post a Comment