a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HEALTH: Wat voor effect heeft gewenste aanraking op onze gezondheid?

Aanraken is een eerste levensbehoefte. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het net zo belangrijk is als eten en drinken. Het draagt bij aan een goede en gezonde ontwikkeling en verbeterd onze weerstand. Kinderen onder de 2 jaar die zonder aandacht worden aangeraakt maar wel te eten en drinken krijgen, sterven toch door een tekort aan aanraking. Heel heftig, maar wel de realiteit. Lees verder en lees er alles over!

In onze huid zit de tastzin. Al in een zeer vroeg stadium wordt deze ontwikkeld. Wist je dat een embryo van 8 weken als met zijn lippen kan voelen en reageren op tastprikkels? En al met 12 weken is het zelfs in staat om over zijn hele lichaampje via de baarmoeder binnenkomende tastprikkels waar te nemen, in zijn hersenen te verwerken en kan hij deze zelfs al opslaan. De tastzin is ook het orgaan dat nooit helemaal kan worden uitgeschakeld. We kunnen ons zicht of gehoor verliezen, maar het is niet mogelijk om over je gehele lichaam je gevoel te verliezen.

En dan zitten we nu in een periode waarbij het, niet is toegestaan met onze familie of vrienden te knuffelen. Alleen met de gezinsleden uit het eigen huishouden.

Geen of een te kort aan gewenste aanraking met aandacht zorgt letterlijk voor huidhonger. Dit houd in dat het lichaam meer stress dan gelukshormonen aanmaakt waardoor we ons onzekerder, angstiger gaan voelen, een korter lontje hebben en het lichaam meer lichamelijk klachten zal gaan vertonen. We gaan slechter slapen en zitten minder goed in ons vel. Dit geld niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Gelukkig is het geven en ontvangen van massages wel toegestaan. Zowel de traditionele massage maar zeker ook onderlinge kindermassage die gewoon over de kleding heen gegeven kan worden. En juist nu is het belangrijk hiermee op scholen, kinderdagverblijven maar zeker ook binnen het gezin aan de slag te gaan. Een gevoel van vertrouwen, verbondenheid en een goede nachtrust zijn belangrijk voor de gezondheid van onze kinderen. Dit kan op een speelse manier. Wist je dat het lichaam al met 40 seconden het gelukshormoon Ocytocine aanmaakt? Wat houd je nu nog tegen?

Geïnspireerd op kennis en onderzoeken uit: Aanraken een levensbehoefte van Marijke Sluijter en Huidhonger van Bruno Müller-Oerlinghausen en Mariell Kiebgis

Ik ben 46 lentes jong. Moeder van Nicole (22) en Chelique (18) en oma van Kyara (4) Ik ben al ruim 18 jaar massagetherapeut en ruim 12 jaar wellnessmanager van mijn eigen (privé) wellnesscentra. Zowel dankzij mijn ervaringen in mijn werk als ook door ervaringen met de verschillende levensuitdagingen van mijn dochters en kleindochter heb ik de Happy Kids Massage methodiek ontwikkeld. Aanraken is één van de eerste levensbehoeftes, we hebben het nodige voor een goede en gezonde ontwikkeling. In mijn blogs neem ik de lezers graag mee in de wereld van de (kinder) massage.

Comments: 1

Post a Comment