a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

HOTSPOT: Hoe een bezoek aan Sparkle Baby Spa bijdraagt aan het wellbeing van jouw baby

Zodra je baby is geboren breekt een nieuwe periode aan. Niet alleen je baby is nieuw op de wereld. Ook jouw rol is veranderd. Het vierde trimester, de eerste drie maanden na de geboorte van je baby, krijgt steeds meer aandacht. En niet voor niets. Jullie moeten beide wennen aan de nieuwe situatie. Je bent moeder geworden! De hormonen gieren nog door je lichaam. En dat is niet voor niets. De natuur wil dat je je (veilig) hecht aan je baby, dat je je baby beschermt, maar vooral liefde en geborgenheid geeft.

Het vierde trimester

Ook voor je baby is de overgang van de warme, zachte baarmoeder naar de ‘koude’, lichte wereld behoorlijk groot. In de baarmoeder was je baby gewend vrij rond te zwemmen, eigen bewegingen te maken in het warme water. Het is dan ook niet gek dat de jongste baby’s vaak ontzettend genieten van het floaten. Het warme water op lichaamstemperatuur, de kleine golfjes als hij of zij zich beweegt, het kabbelende water tegen z’n buikje… het voelt bekend en vertrouwd.

Een (of meerdere) sessies bij de baby spa is daarom helemaal geen gek idee. Juist in die eerste periode, profiteert je baby vaak op verschillende vlakken van de Spa. De Baby Spa sessie bij Sparkle Baby Spa begint met een babymassage die je als ouder zelf aan je kindje geeft. Vervolgens gaat je baby floaten, met een speciale, veilige en gecertificeerde neckfloat, in gezuiverd water op lichaamstemperatuur. Het water wordt op constante temperatuur gehouden en bevat geen chloor, chemicaliën of andere (twijfelachtige) stoffen.

Babymassage

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat te vroeg geboren baby’s ontzettend veel profijt hebben van babymassage en dat dit zowel hun groei, als de alertheid van de baby en de bonding met de ouders significant versterkt.

Maar ook voor baby’s die ‘op tijd’ geboren zijn, zijn aanrakingen en aandacht (misschien wel de belangrijkste!) eerste levensbehoeften. Je baby groeit letterlijk op liefde. Zonder lichaamscontact is je baby niet in staat om het immuunsysteem volledig aan te leggen. Lichaamscontact is ook belangrijk voor de aanmaak van oxytocine. Het hormoon wat het stress-, pijn- en angstniveau van je baby verlaagd. Oxytocine heeft ook effect op de groei, bloeddruk en de (emotionele) ontwikkeling van je baby.

Het masseren van je baby op jonge leeftijd gaat heel erg over verbinden en (simpele) aanrakingen. Alleen al door huid-op-huid-contact maak je contact met je baby. Door je warmte, je ademhaling en je geur krijgt je baby een geborgen gevoel. Huid-op-huid-contact haalt spanning weg en zorgt voor een sterkere band. Dit is voor de hechting van je baby ontzettend waardevol.

Tijdens de babymassage stimuleren we de band tussen ouder en baby. We vinden het superfijn als jullie echt contact maken en van elkaar genieten. Daarom nemen we hier graag de tijd voor. Ook kijken we naar wat jouw baby nodig heeft. Juíst omdat elke Sparkle Baby Spa sessie privé is en er dus geen andere ouders in de Spa zijn tijdens jullie afspraak, kunnen we de sessies echt persoonlijk maken.

Floaten

Al in de baarmoeder oefent je baby zijn of haar motoriek. Hij of zij begint al met bewegen. Ze bewegen hun beentjes, duiken koppeltje en openen en sluiten hun handen. In het vruchtwater is je baby gewichtloos en dat maakt het gemakkelijker om bewegingen te maken en motorisch sterker te worden.

Na de geboorte leert een baby door te bewegen zichzelf en de wereld kennen. Tijdens het ontdekken ontwikkelen de spieren en coördinatie van je baby. Dit is de voorbereiding op hoofd optillen, omrollen, kruipen, zitten en staan. Baby’s die veel bewegen herstellen gemiddeld sneller bij ziekte, hun immuunsysteem is beter en ze zijn mentaal sterker dan hun leeftijdsgenootjes die dit niet doen. Het is daarom heel waardevol om ook in de babytijd je baby beweging aan te bieden. In de extra dieper babyjacuzzi van Sparkle kan je baby terug naar de gewichtloosheid die hij of zij ook in de baarmoeder ervoer en vrij bewegen. In het water maakt je baby andere bewegingen dan ‘op het land’. Hierdoor worden (andere) spieren aangesproken.

Zelfs als je baby ogenschijnlijk weinig doet tijdens het floaten, gebeurt er toch van alles met de spieren en in het lichaam. Zo wordt de longcapaciteit van je baby vergroot door fysieke inspanning en zorgt de tegendruk van het water dat de darmpjes gestimuleerd worden. Voor baby’s met obstipatie of krampjes kan een floatsessie daarom erg verlichtend werken.

Een sfeervolle, warme en geborgen ruimte

Een bezoekje aan Sparkle Baby Spa is dus veel meer dan ‘fun’ badderen. De Baby Spa draagt bij aan de fysieke en mentale ontwikkeling van je baby. Om de voordelen zo groot mogelijk te maken, vinden we het ontzettend belangrijk het aantal prikkels en indrukken zoveel mogelijk te beperken. Dit is belangrijk, omdat de positieve effecten van babymassage en floaten de basis vinden in ontspanning. Wanneer je baby, maar ook jij, zich ontspant hebben de massage en het floaten een optimaal effect. Daarom zijn al onze sessies privé. Er zijn dus geen andere ouders en baby’s in de Spa die je niet kent.

Want hoe ontspan je beter dan wanneer je onder de mensen bent die jij graag om je heen hebt? De mensen die jij zelf uitkiest en die vertrouwd voelen en klinken voor jou en je baby. Je herkent waarschijnlijk wel dat je snel afgeleid bent, wanneer je andere mensen hoort praten, nieuwe stemmen hoort. Zeg eens eerlijk: hoe snel ontspan jij je dan? Voor je baby zijn deze prikkels nog vele malen sterker.

Ook in de inrichting, warmte en sfeer bij Sparkle Baby Spa is alles gericht op ontspanning en geborgenheid. Van de geurbeleving, de muziek tot het zachte licht en de rustige kleuren. Sparkle Baby Spa heeft een vestiging in Groningen en één in Friesland. Deze zomer breidt Sparkle uit naar Emmen (Drenthe).

www.sparklebabyspa.nl

Post a Comment