a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: 3 Redenen waarom huisdieren voor kinderen wel een goed idee zijn

Hoe vaak hoor je niet dat een huisdier voor je kind geen goed idee is? Zo fout! Vaak is men bang voor de gezondheid of bijtincidenten. Maar veel valt en staat met jouw gedrag. Ja, jij bent verantwoordelijk voor het dier (en je kind) en jij zult dus in de eerste plaats het zelf moeten willen. Weet je zeker dat je voor een huisdier kan gaan zolang het diertje te leven heeft, dan is een huisdier voor je kind juist een heel goed idee!

Gezondheid

Natuurlijk zal je hier en daar op de hygiëne moeten letten, maar eigenlijk zorgen de dieren juist voor een betere weerstand bij je kind. Sommige onderzoeken beweren zelfs dat de kans op allergieën minder worden bij het hebben van een huisdier. Daarnaast is het aaien van een dier bewezen gunstig voor jouw welbevinden (en dus ook van je kind!). Soms zijn mensen bang voor ziektes die overgebracht kunnen worden. Vaak zijn ziektes niet overdraagbaar van mens op dier en andersom. Het kan natuurlijk wel, maar laten we dan ook eerlijk blijven: ieder mens die je kind tegenkomt vormt eigenlijk een groter risico… die kan immers alles overdragen!

Verantwoording

Je kind een rol geven in de verzorging van het dier is goed voor zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Voer en drinkbak voor de kat zouden bijvoorbeeld door je kind verzorgd kunnen worden. Maar bedenk wel dat jouw supervisie nodig blijft. Je dier mag immers niet omkomen van dorst of honger… Verwacht hierin wel reële zaken en ga hier dus niet te ver in. Overigens moet je een kind wel leren hoe hij respectvol omgaat met het dier. Dit is noodzakelijk én ook dit is goed voor zijn verantwoordelijkheidsgevoel.

Troost

Een dier is een trouw maatje, waar je stiekem al je zorgen aan kwijt kunt. Bij wie je uit mag huilen, zonder schaamte. Voor een kind kan je dier zo echt een troostmaatje zijn. Een huisdier kan dan ook kinderen  helpen met psychische of sociale problemen. Maar het zou ook zo zijn dat het hebben van een huisdier psychische klachten kan voorkomen! Kinderen die al jong een huisdier hebben blijken uit een onderzoek eerder te beschikken over een gezonde mate van zelfvertrouwen. Dus: kinderen en huisdieren? Een gezonde combinatie!

Comments: 2

Post a Comment